REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Atenţie, constănţeni! Circulaţi cu atenţie în condiţiile formării poleiului!

Atenţie, constănţeni! Circulaţi cu atenţie în condiţiile formării poleiului!

Replica API 3 martie 2018 | 01:20 249

Atenție, constănțeni, la conducerea autovehiculelor, în condițiile avertizării meteorologice privind formarea poleiului. Polițiștii recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu și-au echipat corespunzător autovehiculele cu anvelope specifice sezonului, utilizarea anvelopelor de iarnă fiind obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

În timpul călătoriei, spun polițiștii, șoferii trebuie să păstreze în mers o distanță de siguranță față de vehiculele care circulă în față și să nu acționeze brusc mecanismele de direcție și frânare și să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos! Folosiți în mod corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât și cel de climatizare și dezaburire, pentru a vedea și a putea fi văzuți în trafic.

Șoferii începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiții de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă și riscul implicării în evenimente rutiere nedorite.

Pietonii trebuie să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor și să procedeze la efectuarea acestora numai după ce sunt siguri că traversarea se poate face în condiții de siguranță, ținând cont de faptul că în condiții de carosabil umed sau alunecos, spațiul de frânare al autovehiculelor crește simțitor. Respectați semnificația indicatoarelor și indicațiile polițiștilor rutieri care se află în teren pentru efectuarea de activități specifice de fluidizare a circulației rutiere!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108