REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

ATENȚIE, constănțeni: METODA de ÎNȘELĂCIUNE legată de COVID ia AMPLOARE!

ATENȚIE, constănțeni: METODA de ÎNȘELĂCIUNE legată de COVID ia AMPLOARE!

Replica API 3 septembrie 2020 | 00:57 3723

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța îi informează pe cetățeni cu privire la infracțiunea de înșelăciune prin metoda ,,Accidentul - varianta COVID 19”!

Specific acestui mod de operare este faptul că persoanele sunt contactate telefonic de către persoane necunoscute care, prin atribuirea unor calități false și invocând diverse pretexte, încearcă să obțină sume de bani.

Astfel, persoane necunoscute solicită cetățenilor diferite sume de bani, invocând internarea în spital a unei rude apropiate, ca urmare a îmbolnăvirii cu virusul Covid-19. În acest context, sub pretextul costului tratamentului medical, sunt solicitate sume mari de bani.

Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, poliţiştii vă recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care sunteţi contactaţi telefonic de persoane necunoscute, indiferent de calitatea invocată de interlocutor, şi să nu daţi curs solicitării de a trimite bani. De asemenea, luați legătura cu membrii familiei și verificați dacă au nevoie de ajutor. În niciun caz, nu acceptați o întâlnire directă cu persoana care v-a apelat!

Dacă aveţi suspiciunea că aţi putea fi victima unei infracţiuni de înşelăciune, apelați numărul unic de urgență 112!

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Taci naibi de sluga ca are dreptate sa moara mata ca prost tea facut
0
0
Ti-a murit tie ma-ta si ti s-au oferit bani? I-ai acceptat? Nu mai manca kkt de trol rus, numai idiotii mai cred in asa ceva
1
1
Toata lumea stie ca astfel de inselatorii au ca protagonisti principali infractorii aflati deja in puscariile patriei. Nu era mai bine sa incepeti prin a confisca telefoanele lor? Este plin tiktok-ul cu filmulete facute in puscarii. Ce spuneti? Va faceti treaba?
8
1
cu acest virus numit guvit
2
2
Daca se stie de acest tip de infractionalitate, intreb ,cei care trebuie sa rezolve situatia,ce fac, scriu la ziare?!Adica sunt mai destepti infractorii ca legiuitorii.
7
1
trebue sa te feresti din ce in ce de mai multe, face salom printre rele de tot felul dar mai dai in cate unul si stai ca ala ...leguma!Nu prea poti sa te feresti de clasa politica, fac pe dracu in paispe sa ajunga la ciol an!
4
0
Dar varianta prin care ti se ofera bani sa declari ca mortul a murit de covid cum e? Legala sau nu?
18
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108