REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

ATENŢIE, constănţeni! Regulamentul locurilor de parcare este VALABIL, până la o decizie DEFINITIVĂ!

ATENŢIE, constănţeni! Regulamentul locurilor de parcare este VALABIL, până la o decizie DEFINITIVĂ!

Replica API 24 iunie 2019 | 17:19 327

Tot mai mulţi constănţeni şi-au exprimat indignarea cu privire la faptul că trebuie să plătească taxa de parcare, deşi instanţa a anulat regulamentul. Însă, constănţenii trebuie să înţeleagă că decizia nu este definitivă, aşa că regulamentul este încă valabil, până când instanţa se va pronunţa definitiv în acest caz.

Magistrații Tribunalului Constanța au decis, marți, 4 iunie a.c., anularea regulamentului locurilor de parcare. Decizia nu este însă definitivă, iar regulamentul este încă valabil până la o decizie definitivă.

Reamintim că Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța a fost atacat în instanță pe 3 ianuarie a.c. de către Asociația Constanța Altfel, Asociația Liga pentru drepturile constănțenilor, dar și de către persoana fizică Sorin Daon.

Concret, reclamanții solicită anularea HCLM NR 235 din 28.06.2018, hotărâre prin care a fost aprobat regulamentul mai sus menționat, inițiat de primarul Decebal Făgădău. Consiliul Local Constanța are calitatea de pârât. Regulamentul prevede, printre altele, pentru parcările rezidențiale, că rezervarea locurilor de parcare va fi valabilă de luni până vineri în intervalul orar 17:00-08:00, inclusiv sâmbăta, duminica și în zilele stabilite ca fiind sărbători legale, când programul este 00:00-24:00. Prin urmare, în intervalul 08:00-17:00 de luni până vineri inclusiv deținătorul autorizației rezervare loc parcare nu are niciun drept de folosință prioritară asupra locului de parcare, oricine putând folosi acel loc. Pentru parcările cu tarif orar, programul de taxare este de regulă 08:00-17:00, dar el poate fi modificat individual pentru fiecare parcare. Pentru parcările mixte (de reședință și cu tarif orar), programul stabilit de regulă va fi 08:00-17:00, iar în restul intervalului locurile de parcare pot fi atribuite riveranilor. Pentru parcările comerciale, beneficiarul are drept de folosință asupra locului de parcare pe întreaga perioadă a autorizației de rezervare loc parcare/contractului.

Dovada dreptului de utilizare a locului de parcare, în parcările de reședință, se face prin autorizația de parcare, care va fi poziționată pe bordul autoturismului, la loc vizibil. Așadar, ar trebui să dispară plăcuțele și mecanismele care semnalizau și blocau fizic accesul pe locurile de parcare.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fara placute. Ca in afara, fiecare sa poata parca oriunde.
9
1
sa va spalati pe cap cu actualul primar , poate data care vine veti alege un adevarat primar !!!
6
2
Si pt ziaristul facut la norma. Regulamentu a fost anulat de decizia instantei, care este executorie, chiar daca nu este definitiva. Astfel ramane in vigoare fostul regulament, cel anterior. De altfel regulamentul anulat de instanta nici nu intrase in vigoare intrucat HCLM nu a fost avizata de catre prefect. In concluzie locurile de parcare platite sunt la dispozitia celui care a platit pe anul in curs, 24 ore din 24, spre frustrarea si mai mare a mncatorilor de kkt de mai jos.
2
2
L-ati votat sau ati stat acasa asta neritati! Poate data viitoare nu o sa mai fie cazul sa va plangeti pe internet.
8
2
nu confort urban a umplut orasul de placute si blocatoare. Futu-ti Cristosu ma-tii Fagadau, idiotul dracului, i-ai zapacit si i-ai intaratat pe oameni cu prostia ta de regulament. Cretinule, freza de ginere mort. Dracu te mai voteaza.
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108