REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ATENŢIE, E ŢEAPĂ! CER BANI CU TITLU DE ÎMPRUMUT ŞI LASĂ GAJ UN GHIUL

ATENŢIE, E ŢEAPĂ! CER BANI CU TITLU DE ÎMPRUMUT ŞI LASĂ GAJ UN GHIUL

Replica API 24 iulie 2018 | 00:00 530

O mai veche escrocherie a reapărut la Constanţa, dar puţin cosmetizată. Este vorba despre tehnica prin care anumiţi indivizi susţineau că au rămas fără combustibil sau li s-a stricat maşina şi nu au bani la ei, cerând un împrumut trecătorilor, cărora le lăsau buletine... false. Acum, lasă câte un ghiul care numai din metal preţios nu e.

Pe sistemul “aceeaşi Mărie cu altă pălărie”, escrocii s-au pus pe treabă, mai ales în sudul litoralului. ” Atentie! Au intrat în oraş 3 escroci care se dau drept turci, u un Mercedez negru break, cu nr de Bulgaria. Cer bani de motorină pe motiv ca staţiile peco nu primesc lire turceşti. În schimbul banilor îţi oferaă un ghiul de tinichea!”, este mesajul unei femei din Mangalia, pe reţelele de socilizare. Oamenii au reacţionat numaidecât, precizând că ştiu cazul şi că i-a văzut pe indivizi încă de acum 2 luni, inclusiv prin Tuzla şi Costineşti. Prin urmare, mare atenţie! Nu vă lăsaţi păcăliţi de textele celor care susţin că sunt într-un mare impas şi au nevoie de bani pentru. Astfel de cazuri au mai fost înregistrate şi în trecut, când indivizii prezentau buletine false, luau banii şi se făceau nevăzuţo. Unul dintre se postase în zona Auchan de pe Şoseaua Mangaliei. „Va sfătuim să nu opriţi la semnalele individului, iar dacă sunteţi abordaţi în timp ce va puneţi cumpărăturile în portbagaj să aveţi o atenţie sporită asupra bunurilor personale şi sub nici o formă să nu îi daţi bani cu împrumut indiferent de motivul şi necazurile pe care acesta le invocă!”, a scris un constănţean pe Facebook, ca şi comentariu la o fotografie ce îl prezintă pe bărbat în plină „acţiune”. Acesta avea autoturismul tras pe dreapta, cu capota ridicată, tocmai pentru a indica faptul că are probleme. Însă, o situaţie asemănătoare a putut fi întâlnită pe A2, la Km 49, în zona Omv. Reamintim şi faptul că un tânăr a relatat că se afla în centrul comercial Vivo, fiind acostat de un individ, care s-a recomandat a fi Florin Teodor Hristea, născut în 1994, şi care, pe motiv că nu mai are benzină şi trebuie să ajungă acasă, la Bucureşti, i-a cerut 200 de lei. Acesta nu a picat în plasă de prima dată, dar când aşa-zisul Florin a început să se smiorcăie că şi-a cheltuit banii pe repaţii la maşină şi s-a lăsat fotografiat, ba chiar a dat şi buletinul la pozat, acestuia i s-a făcut milă şi i-a dat 150 de lei. Numai că… surpriză! Individul şi-a închis telefonul şi ia-l de unde nu-i. Totodată, oamenii susţin că l-au mai văzut pe cel ce s-a recomandat drept Florin Teodor Hristea şi pe A2, acolo unde aplica aceeaşi stratagemă, dar şi în zonele mai multor benzinării din municipiul Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe bune ? Unlike ?
0
0
Mars in mortii matii de machedon !! Sa mori
2
0
fratilor se fac inscrieri in USR, va asteptam cu drag sa schimbam fata societatii romanesti in una fara penali si fara coruptie. cititi ordinea. ro
0
6
Eu tot nu inteleg cum poti da bani ,sume nu chiar de neglijat, UNUI necunoscut! Asa fraieri ...
3
1
Cat de prost sa fii
2
1
alo, politia, ce facaeti in acest sens?poate iesiti din birouri zic,nu?
11
0
prost e ala care da nu ala care cere
9
2
Da-ti share masiv cu poza individului pentru a ju mai cadea in plasa si alti cetatenii
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108