REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

ATENȚIE! Iată ce METODĂ de ÎNȘELĂCIUNE circulă din ‘poartă-n poartă’

ATENȚIE! Iată ce METODĂ de ÎNȘELĂCIUNE circulă din ‘poartă-n poartă’

Replica API 1 februarie 2021 | 00:30 8297

După șirul înșelăciunilor marca „omul de la cablu”, „produse gratuite”, ori „deratizarea”, se pare că a reapărut în peisajul constănțean metoda „angajatul de la primărie”. Mai exact, un constănțean a căzut în plasa „omului din primărie”, oferindu-i acestuia permisiunea de a-i fotografia cartea de identitate a mamei sale.

Infractorii s-au „specializat” pe toate palierele şi acţionează ori de câte ori au ocazia. Fie că este vorba de mai nou întâlnita metodă „coronavirus”, metoda „accidentul”, „omul de la cablu”, sau multe altele, scopul este acelaşi la toate. Iată că în Constanța a reapărut metoda apărută în anul 2019, și anume „angajatul de la Primăria Constanța”, care se bazează pe inducerea în eroare, pe moment, a victimei. Un astfel de caz s-a petrecut nu demult când o constănțeancă a fost vizitată de un individ, galant, cu un dosar în mână, care s-a recomandat a fi de la Primăria Constanța. Acesta i-a solicitat actul de identitate pentru a-l fotografia, pe motiv că acesta lipsește de la „dosarul pentru tichete sociale”. Băiatul femeii, fiind în acel moment cu ea, a luat buletinul și i l-a dat „omului de la Primărie” să-l fotografieze. După ce și-a văzut misiunea îndeplinită, bărbatul le-ar fi mulțumit celor doi, după care s-ar fi îndepărtat în pas alert de locuință, ceea ce le-a dat de bănuit celor doi. Realizând ce a făcut, fiul femeii a contactat reporterii Replica pentru a face cunoscută „gafa” făcută, cu speranța că nu i se va întâmpla nimic mamei sale, și totodată, că nu a mai căzut nimeni în plasa individului.

Inspectorii de la Primăria Constanța nu fac „vizite surpriză”

Contactați telefonic pentru un punct de vedere, reprezentanții Primăriei Constanța avertizează constănțenii și transmit faptul că inspectorii din cadrul instituiei nu se deplasează niciodată neanunțați la domiciliul unei persoane, mai ales pentru a solicita anumite documente ce conțin date personale. „Niciodată nu vor merge inspectorii de la Primărie la porțile oamenilor. Cu această ocazie, tragem un semnal de alarmă și îi rugăm pe constănțeni să fie foarte atenți la cei care vin la ușile lor și la ce pretind a fi. Angajații Primăriei Constanța au mers la domiciliile constănțenilor aflați în impas, doar în perioada Stării de Alertă, atunci când, erau distribuite alimente solicitate de aceștia, telefonic, pe baza unei liste prestabilite de cumpărături. Inspectorii noștri nu se vor deplasa niciodată la domiciliul unei persoane, fără a o contacta telefonic, în prealabil”, a declarat reprezentantul Primăriei Constanța.

Recomandările polițiștilor

Iată ce recomandări au oamenii legii pentru constănțeni:

Fiți precauți dacă la ușa dumneavoastră se prezintă, fără a fi solicitat acest serviciu în prealabil, persoane necunoscute care se recomandă a fi reprezentante ale diferitelor companii de utilități (gaz, curent, cablu tv, etc.) sau pretind a fi reprezentante ale unor supermarketuri ce oferă gratuit produse sau prezintă diverse „promoții”;

Solicitați acestor persoane care își manifestă dorința de a intra în imobilul dumneavoastră să vă prezinte o legitimație de serviciu, astfel încât să notați numele acestora și alte detalii pentru verificarea telefonică a demersurilor pe care le întreprind;

Nu lăsați bilete în ușa locuinței dumneavoastră sau mesaje pe robotul telefonic/rețelele de socializare prin al căror conținut să anunțe absența dumneavoastră din imobil;

Evitați să vă afișați sau să discutați despre bunurile de valoare pe care le dețineți în locuință (bani, bijuterii, seif, obiecte de artă, etc.).

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oameni naivi ,,in ziua de astazi nu-ti mai bate decat postasul la interfon,,,sunt telefoane , pcuri , internet cu posta electronica ,,ca sa fii contactat de debitori ,,,
0
0
Total de acord. Si daca ii violau, sunau la antena 1...romani idioti!!!
1
1
cu datele alea din buletin fac ei credite pe numele acestor batrani, sau sunt mana-n mana cu cei de la DSP si pe numele acestora se iau medicamente compensate, sau chiar li se fura locuinta cu acte false. Cand va vine la usa cineva de la primarie cereti-le buletinul, legitimatia, si dupa aia dati telefon la primarie sa aflati daca acel om chiar lucreaza acolo, explicati-le situatia si spunti ca aveti la usa pe cineva care spune ca lucreaza acolo la primarie, sau unati la politie.
10
0
Cand ati vazut voi angajati din Primarie pe teren, daca nu e rost de shpaga?...
15
1
cardul, poate platea impozitele si taxele la primarie!prostia omeneasca isi face tot mai mult aparitia , de ce?
13
0
mokangii romani ar face orice ptr ceva moka.vine tiganul si.i spune ca o sa.i dea ceva,si.i cere buletin,etc,iar prostanul pune botul. ba bouarilor,Nu dati nimic tiganilor si boschetarilor dun parcarietc.!Nu va ajung trntorii cu salarii si pensii speciale,ii mai sponsorozati si pe astia,boschetii si pirnaiasii?
14
5

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468