REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
20.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Atenție la mieii vânduți ilegal pe internet! Video

Atenție la mieii vânduți ilegal pe internet! Video

Replica API 13 aprilie 2022 | 17:20 1670

Vânzătorii de miei și-au expus ofertele cu ocazia sărbătorilor pascale care se apropie. Ce nu știu aceștia, sau nu vor să știe, este faptul că tăierea și vânzarea mieilor este ilegală fără actele care să ateste că animalul este perfect sănătos și a fost sacrificat într-un mediu destinat acestei acțiuni. Directorul executiv al Direcției Sanitare Veterinare, Ionuț Iusco, a declarat pentru reporterii Replica de Constanța că mieii se sacrifică doar în centre de sacrificare sau în abatoare.

Perioada sărbătorilor pascale se apropie și românii încep pregătirile pentru aceasta. Printre cumpărăturile bogate și felurile diverse de mâncare, aceștia se pregătesc și sacrificarea mielului de paște.

Deși unii români aleg să cumpere carne de miel din comerț, mai bine de jumătate din populație preferă să cumpere un miel pentru a-l sacrifica. Ceea ce nu mulți crescători de miei știu, sau nu vor să știe, este că vânzarea mielului fără actele specifice care să ateste că animalul este perfect sănătos, este ilegală.

După ce reporterii Replica de Constanța au stat de vorbă cu mai mulți vânzători, au constatat că aceștia încearcă să ademenească clienții cu vorbe frumoase și asigurări de fondate.

Sunt perfecți sănătoși. Vă asigur eu, am avut mare grijă de ei. Nu am acte, dar vă asigur că sunt sănătoși”, a declarat un vânzător pentru reporterii Replica,

Un alt vânzător nu a fost prea încântat de întrebarea reporterilor cu privire la actele care să ateste că animalul este perfect sănătos, așa că a preferat să se retragă din discuție.

Vi-l tai în față, este sănătos. Nu știu ce acte trebuiesc, dar sun acum veterinarul și vă sun imediat înapoi”, a spus un alt vânzător, care bineînțeles că nu a mai sunat înapoi.

Directorul executiv al Direcției Sanitare Veterinare, Ionuț Iusco, a declarat pentru reporterii Replica de Constanța că cei care sacrifică mieii au nevoie de un centru de sacrificare pentru a-i putea vinde în condiții legale.

Ionuț Iusco, Directorul executiv al Direcției Sanitare Veterinare

Ei nu își fac centre de sacrificare pentru că înseamnă bani, nu ar fi prea mult, dar majoritatea nu vor să-și facă. Nu este legal să vândă miei așa, fără discuție. Mieii se sacrifică în abator sau în centre de sacrificare, centru de colectare temporar. În perioada asta să-ți facă un centru de sacrificare. Există varianta să-ți faci centru de sacrificare în caz de exploatații, depui o cerere de DSV și în perioada asta ți se dă o derogare prin care tu poți să sacrifici mieii, cu ocazia sărbătorilor pascale, deci nu ar fi mare filozofie. Să înțeleagă și ei că asta este legal și corect să facem”, a declarat directorul executiv al Direcției Sanitare Veterinari, Ionuț Iusco.

Video:

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa iti dau un miel mort peste ochi
1
0
se vind toate mortacinile bolnave machidnesti,ciinii,pisicile ,pe post de miei.
0
0
Asa este, si parintii si bunicii nostri au facut cerere la dsv cu spaga de rigoare ca sa taie mielu, ati luat-o razna cu totii
0
0
Parintii lui iusco nu cumva au fost ingineri in chirnogeni pe timpul lui ceausescu ? Care stiti cumva ?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212