REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Atenție! Poliția a început să dea amenzi celor care nu poartă măști

Atenție! Poliția a început să dea amenzi celor care nu poartă măști

Replica API 26 mai 2020 | 00:00 5327

După câteva zile în care oamenii legii au preferat să prevină cetățenii, în loc să-i amendeze, polițiștii au început să aplice sancțiuni contravenționale în baza Legii 55/2020. Vizate au fost persoanele care nu au purtat mască de protecție în spațiile publice închise, spații comerciale, mijlocul de transport în comun și la locul de muncă, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătății și ministrului Afacerilor Interne.

15 sancțiuni în 24 de ore

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate un număr total de 15 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 11.880 lei. Dintre acestea, 7 sancțiuni au vizat nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, amenzile fiind în cuantum de 6.690 de lei. "Nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor", prevăzută de art. 66, lit. h din Legea 55/2020 este sancționată cu amendă între 500 și 2.500 de lei.

Masca trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în aceste spații.

Iată excepțiile

Există și excepții de la portul măștii ce vizează persoanele care suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare. Aici apare și o hibă legislativă, întrucât aceste persoane nu sunt obligate să ateste că într-adevăr suferă de anumite boli ce nu permit portul măștii. În consecință, agenții de poliție nu beneficiază de suportul legal pentru a amenda persoanele care refuză să poarte masca de protecție și care invocă boli ce afectează capacitatea de oxigenare.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa inceapa sa isi amendeze sefii care pun presiuni pe ei sa amendeze populatia civila ,precum in cazul din timisoara ,unde politistul care a descris abuzururile sefiilor a fost pus pe liber.Deci punct si de la capat la fel cum populatia civila poate fi condamnata in dosarul adeverintelor false de angajare ,tot asa si sefii din politia romana pot fi pusi sa raspunda penal ptr incitarea subalternilor la amenda populatia civila.
1
2
Doamne-ajuta!, la mai mare!
3
1
In tara supusilor principelui nicolae cel degraba futatoriu de bicicliste trebuie sa se poarte masca si atunci cand se merge la wc in fundul curtii dupa care supusii merg la mall sa socializeze.
7
3
La nivel de cultura a maselor ne indreptam vertiginos catre asemanarea cu popoarele tarilor islamice,unde se poarta burka si starea de stres,de lipsa democratiei reale, e permanenta.Conducerii ii pasa de popor doar in masura asigurarii votului favorabil,adica totul e de fatada. De fapt se poarta masti pentru politie,pentru ca virusii si alte bacterii si microbi colcaie din cauza mizeriei traditionale omniprezente. Te-a vazut politia,gata,dai masca jos.E cam fiecare pentru el.Unii se spala si se feresc,altora nu le pasa. In fapt,nu masca e problema,ci comportamentul abuziv al autoritatilor.
10
4
deja suntem in evu mediu ca pe vremea inchizitiei.nu contest existenta virusului care ce sa vezi,face sabotaj economic si social deja,fiind clar supraevaluat.spre faliment,tot inainte!
13
7
Cui ii este frica de Covid 19 ,simplu,sa stea acasa !
13
9
Este corect. Nu vrem sa luam virusul de la un inconstient.
18
11
sunt niste slugi obigate sa asculte de seifutzi
7
6
Am una militara cu o trompa de elefant.
10
7
Iar incepem cu fugareala.
12
6
prezervativ pe maciuca cand ii dau muie lui sica si vela pot primi amenda?
15
14
Iti dorim , boule, sa iti tuseasca in bot o babuta care vinde patrunjel si sa iei COVID 19 , sa te vedem cu un tub in muie la Terapie intensiva !
12
28
Da cu cei care o poarta sub barbie ce facem ca tot egal cu 0 este
24
13
credeam ca a inceput sa dea masti celor care nau si nu neglijati militenilor nici babutele cu patrunjel ca sunt pericol public sa nu va scape vreuna!!
17
11

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108