REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Atenţie, se crapă bulevardul Lăpuşneanu!

Atenţie, se crapă bulevardul Lăpuşneanu!

Replica API 16 februarie 2018 | 07:49 298

Situaţie îngrijorătoare la Constanţa. În mai multe zone din municipiu au apărut denivelări destul de serioase la nivelul solului, iar în unele părţi, au apărut fisuri şi crăpături serioase ale carosabilului şi trotuarelor, care s-au întins şi asupra clădirilor. Nu ne referim la şoselele şi drumurile vechi care, din câte se pare, au rezistat mai mult în timp, ci la porţiuni noi din şosele şi trotuare, afectate, spun specialiştii, de multitudinea lucrărilor şi amploarea acestora.

Un astfel de caz întâlnim în zona Tomis III, mai exact în faţa City Park Mall. De puţin timp, o crăpătură destul de serioasă a traversat, destul de repede, bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, chiar pe trecerea de pietoni. Nu numai că respectiva crăpătură s-a întins de pe o parte pe alta a şoselei, dar s-a mai şi ramificat în unele locuri.

Potrivit unor surse, crăpătura aceasta, care pare să se lărgească încontinuu, nu este doar la nivelul asfaltului, ci este o fisură mai profundă, care coboară până în straturile inferioare de dedesubt, iar apa care pătrunde în interior poate forma goluri care, la rândul lor, vor deforma şi mai mult şoseaua, asta dacă nu se vor lua măsuri urgente.

Aceleaşi surse suţin că este nevoie de efectuarea unor noi studii geotehnice, dat fiind că astfel de goluri au provocat şi surparea carosabilului de pe strada Timișanei din Constanța, în urmă cu aproximativ o lună, când s-a surpat sub greutatea unei maşini de gunoi. Şi atunci s-a preferat varianta cea mai uşoară, adică a fost umplut craterul cu pietre şi s-a turnat asfalt.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Confort urban
0
0
Cad strazi ? Apar crapaturi ? Ne doare-n cur, ca oricum astia care inca se mai misca si fac ceva in Constanta nu pot fi influentati la vot. Noi facem trotuare pentru astia care le bat fara tel si scop toata ziua, ca aia-s multi si pun botu. Si le facem si prost. Pe Traian, langa trezorerie au ingustat strada, acum abia mai incap 2 masini in paralel. Dar cum spuneam mai sus, ce conteaza ?
0
1
Strada Timisana s-a reparat prin umplerea craterului cu piatra, pentru ca asa stie directorul de la Confort Urban. El nu este drumar, are cu totul alta specializare. ????? Asa este cand lucrezi cu "amatori".
1
1
a traversat pe trecerea de pietoni
1
0
In DEX gasesti termenul corect
1
0
Se scufunda Tomisul cu tot cu sobolanii makidoni care au sufocat orasul cu smenurile lor
15
0
dedesuPt ?!?!?!?!?!
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108