REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Atenţie, şoferi! 3 radare neinscripţionate pândesc vitezomanii din Constanţa!

Atenţie, şoferi! 3 radare neinscripţionate pândesc vitezomanii din Constanţa!

Replica API 7 aprilie 2017 | 11:22 2465

sursa foto: Facebook

Dacă în aprilie anul trecut dispăreau autospecialele neinscripţionate care aveau montate aparate radar, iată că acum există 3 astfel de maşini care acţionează la malul mării, făcând parte, bineînţeles, din dotarea Serviciului Rutier al IPJ Constanţa. Este vorba despre un Volkswagen Passat alb, un Opel Astra albastru închis şi un Mvc Dacia Logan.

Una dintre tehnicile poliţiştilor rutieri de la malul mării pentru a evita evenimentele nefericite din trafic este aceea de a acţiona, pe partea de depăşire a vitezei legale, cu aparate radar montate pe maşini neinscripţionate cu însemnele Poliţiei. Cel puţin o dată şoferii au putut oberva pe marginea drumului vreo Dacie sau Volkswagen cam... „suspecte”, care aşteptau frumuşel ca vreun vitezoman să-şi facă apariţia în peisaj.

Amenzile au tot curs, spre nemulţumirea şoferilor prinşi pe picior greşit, care au început să se întrebe dacă nu cumva această procedură este ilegală. Iată cu nu este. Potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, dar şi Hotărârea de Guvern nr. 1391/2006, nu este prevăzută obligativitatea ca autovehiculele Poliţiei Rutiere să fie inscripţionate. Sau, în termeni uzuali, ca şi exemplu, ar fi cam acelaşi lucru ca un poliţist să nu acţioneze dacă vede un infractor pentru că nu este în uniforma de serviciu.

Amintim că anul trecut, în aprilie, toate aceste vehicule erau casate, dar cu precizarea că urmează a fi achiziţionate altele, vreo 6. Cert este că în momentul de faţă sunt deja 3.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pandari. Credeti ca daca stau cu ele inscriptionate pe sosele se abate cineva de la reguli? Nu. Curios ca in preajma tuturor sarbatorilor legale stau la panda. Pai...primele cand se dau...nu de sarbatori?
1
7
Cum naiba nu ai vazut in UE masini de politie neinscriptionate avand radare, sau radare disimulate in diferite locatii pe marginea drumului. Dar vorbiti sa va aflati in treaba si daca in UE respectati regulile de circulatie, in Romania nu trebuie ca asa vreti voi.
7
2
unde mai vedem in ue masini de politie neinscriptionate? astia nu mai stiu de unde sa suga bani! lesinatii!
4
8
politisti,jandarmi,sri,sie,sts,asistati sociali,procurori,judecatori,anaf sunt mai multi decat muncitorii au salarii mult mai mari , CAPUSELOR!
2
10
HA HA HA. Sa le ia carnetele la toti. Mie nu
5
3
Ba, gunoaie de oameni ,,civilizati,, si ,,plimbati,, care sunteti, respectati pentru a fi respectati, vedeti mai intai gunoiul din ochiul vostru si apoi mizeriile altora, nu va va opri nimeni daca respectati cat de cat legea.
3
4
Cetatene, pisa-te pe mata si pe tot neamul tau adormit. Amin!
7
5
intro tara civilizata nu este asa ceva , numai stie statul cum sa mulga cetateni romanii de bani , pe toate partile, deschideti ceva fati un magazin in secunda doi iti trece pragul anaf-ul sa-ti dea amenzii iti cauta orice numai sa te arda minim 2000 de lei . ca na ei nu pun osul la treaba doar sa jegmaneasca.. tara de cacat sa ma pish pe ea si pe tot statul roman
5
14
In cocktail periculos se face din combinatia intre politistii idioti si soferii imbecili, pe fondul unei infrastructuri mai rea decat dupa un razboi total,adica asa ca la noi. De fapt s-at putea ca infrastructura asta sa fie mentinuta din motive de strategie militara,pentru a demoraliza eventualii invadatori care si-ar strica si tancurile pe la noi,daca nu ar fi furate de tiganii hoti de fier.
2
10
ce pana mea le ia carnetele ? SA VINA BANII LA BUGET !
4
3
ce are folia vitelas cu viteza?
5
4
Pulitistii ar trebui sa stie ca nu viteza este principala cauza a accidentelor!!Soferii slab pregatiti, neacordarea de prioritate, depasirile facute aiurea si lipsa unui comportament civilizat si intuitiei sunt cauzele!!!!
6
9
Jeguri sunt cei care nu respecta regulile de circulatie si nici pe ceilalti soferi in trafic
16
5
daca politia se preteaza la asemenea gesturi inseamna ca sunt niste jeguri
6
12
Daca te prinde cu mata in sac asta e. Pentru cine are nemultumiri poate merge legal.
7
3
ce e rau in asta? vrei sa te ia nebunii pe capota?
12
3
Radar pe cacatul ala de opel??? Ha ha ha ha ha ha!!!!
5
11
De ce nu sunt oprite persoanele care au geamuri fumurii la usile din fata a autoturismelor?.Politia nu face panda pentru acest lucru?
18
10
ca si de craciun si acum inainte de paste stau la panda. nu se iau de interlopi, prietenii lor. Tabara pe oamenii albi sa le ia banii sa faca bani de salarii si de prime, rusine sa va fie si sa aveti parte de tot ce va dorim noi
18
13
Bibica ion pasatul alb ma lasat 3 luni pe bara
15
2
Passat alb CT..CSE posesor autovehicul bibica ion din medgidia. Si pe opel cumnatul lui.
13
10

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108