REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ATENȚIE, ȘOFERI! Dacă depășiți viteza, polițistul NU e obligat să vă prezinte documentele radarului!

ATENȚIE, ȘOFERI! Dacă depășiți viteza, polițistul NU e obligat să vă prezinte documentele radarului!

Replica API 10 iunie 2017 | 00:00 1308

Informații FALSE

Informații FALSE

Nu este pentru prima oară când se aduce în discuție situația privind drepturile conducătorilor auto. Însă, potrivit Poliției Române, oamenii trebuie să filtreze cu mare atenție informațiile și asta pentru că multe sunt eronate. La fel și în cazul în care se crede că polițistul este obligat să prezinte certificatul de omologare a aparatului radar sau buletinul de verificare metrologică.

În ultima perioadă tot a rulat pe internet o listă cu drepturile șoferilor. Printre acestea se afla și una legată de aparatele radar. Aici se spunea că: în momentul în care o brigadă de Poliție, având la dispoziție un aparat radar, vă oprește pentru depășirea vitezei, trebuie să cunoașteți că aveți drepturi, printre care: în momentul presupusei abateri, polițistul trebuie să aibă asupra lui și să vă prezinte: certificatul de omologare a aparatului radar de către Biroul Român de Metrologie Legală, buletinul de verificare metrologică în termen de valabilitate, respectiv 12 luni de la data efectuării verificării și autorizația de operator radar pentru cel care vă încheie procesul verbal.

Lipsa oricărui din aceste documente trebuie prevăzută de dumneavoastră la rubrica și este caz de nulitate absolută a procesului verbal. Numai că reprezentanții Poliției Române susțin că sunt informații false. " Nu credeți știrile false - nu există nici o dispoziţie legală care să oblige polițistul rutier să prezinte contravenientului acele documente. Articolul 2 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice - Îndrumarea, supravegherea şi controlul respectării normelor de circulaţie pe drumurile publice se fac de către poliţia rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, care are obligaţia să ia măsurile legale în cazul în care constată încălcări ale acestora.

Articolul 179, aliniatul 2 din Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice - Poliţistul rutier sau poliţistul de frontieră aflat în punctul de trecere a frontierei de stat, care acţionează în cadrul echipajului mixt, are, ca principale atribuţii: a) să oprească vehiculele pentru control şi să verifice documentele pe care conducătorii acestora trebuie să le aibă asupra lor; b) să constate şi să aplice sancţiuni în cazul contravenţiilor aflate în competenţa sa", au precizat reprezentanții Poliției Române.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la pod la butelii ma gasiti, ma sparg pe 50 lei
1
0
smecherii fara o chifla in stomac si cu gaz de 50 ron in rezervor ce mai spun cand in Germaine amenda vine prin posta? Sau cer postasului legitimatia de serviciu! Incet, incet va intra de tot!!!!!
0
1
De unde stiti ca radarul inregistreaza corect daca nu este verificat ca orice aparat metrologi? Va incredeti in militieni? Dar cand sta la panda un singur militian? Ala se numeste echipaj? Stiti ca cel care are dreptul de a citi radarul este cel care este autorizat sa confirme viteza inregistrata? Ce facem cu cei care stau cate unul la ciupeala? Dar cand radarul nu este omologat? De unde stiti ca viteza cu care ati circulat este cea reala? In tarile la care fac referire boii de mai jos la cerere ti se prezinta filmul cu nr.auto, ora, viteza si locul unde ati fost depistati.
1
0
Luati-le permisele la boii care conduc cu viteza mare si care nu se mai suporta !
0
2
Nu poate sa te ea cu radaru din elicopter si altu sa te astepte sa iti dea amenda,etilo-testerele nu sunt 100 acurate,etc
1
0
Eu as vrea sa vad postata pe site-ul politiei romane fisa tehnica de securitata prin care sa se arate ca acest tip de radar nu pune in pericol sanatatea populatiei. Radarul ceausist cu sarma pe astfalt nu era periculos dar oare acesta este?
5
1
Aici posteaza toti amanetii frustrati amendati cand conduc troacele cu viteza sa impresioneze fetele ca altfel nu au cu ce!
0
2
Mai bine ati face o campanie de informare cu atributiunile politiei romane, jandarmeriei ,politiei de frontiera ,politiei locale,ptr a combate abuzurile din partea lucratorilor din institutiile mentionate, dar si munca mai usoara cu cei care incalca legea.
5
0
Are dreptate ,,,rusinos........,,,trebuie sa cereti toate documentele mentionate ,cei de la rutiera face mari abuzuri crede ca noi cetateni de rand nu stim legislatia,nu prezinta documentele politistul ,plangere penala ptr abuz .
3
1
Pai asa imi pun si eu pe masina o conserva de tabla im bord si stau ca si cum as fi cu radarul . De unde stiu eu ca acel politist nu e un hot ?
2
1
Bai nene , ori ai creierul congelat , ori esti un cocalar de teapa lui BOUREANU ! Din ce legi scinventezi BA ineptiile astea ?! Nu cumva vrei sa-ti prezinte gaboru si certificatul de nastere al lui tac'su , sau biletele RATC cu care a circulat bunicasa ? Probabil , mai soferul lui peste rasol , nu stii ca ROMANIA este pe primul loc in EUROPA la accidente rutiere mortale ???
0
2
Indicati textul din legea care prevede asa ceva.
1
1
Pentru toti cei care sunteti opriti in trafic de catre cei de la rutiera si considerati ca nu ati depasit viteza legala, aveti dreptul de a solicita certlificatul de omologare a aparatului radar, buletinul de verificare metrologica si nu in ultimul rand ordinul de serviciu prin care sa ateste faptul ca locul amplasarii radarului este cel stabilit de sefii echipajului.In cazul in care nu vi se prezinta documentele mentionate, solicitati agentului sa scrie la rubrica mentiuni ca ati solicitat acele documente si ca nu vi le-a pus la dispozitie.Dupa intocmcirea Pr.verbal contestati-l in instanta.
2
2
Iar explicati legea tutoror tiganoilor si idiotilor? Ei cred ca politistul e obligat sa le arate lor documentele radarului sau ordinul de serviciu, da cine pula mea sunteti voi ma? ce autoritate aveti voi ? inafara de legitimatie, nu aveti voie sa cereti nimic, si nimeni nu va opreste degeaba, daca sunteti un pericol,asta sunteti, prosti! Si nici nu realizati.
6
2
Am uitat ca in Germania nu chiar toate soselel au viteza ne-limitata, si am fost prins cu 35 km fata de limita pe acel sector - in fata politiei nici nu am indraznit sa clipesc d-apai sa mai comentez, cred ca m-ar fi legat pe loc!!!
3
1
mda! politistul nu are nici o obligatie exceptand dreptul de a te sanctiona, el poate face multe abuzuri, este un mic dumnezeu caci asa prevede legea ... din pacate.
5
6
"Eu stiu!" Este replica multor idioti care, in afara de postarile facebook, nu au citit nimic. Cum dracu sa-i ceri politistului tot felul de documente!? S-au schimbat rolurile si tu-l controlezi??? E plina strada de inculti!
12
1
Esti un bou ! Mai bine circula cu viteza legala si nu sa te futa grija care dintre gabori te amendeaza ! Abaterea este aceiasi si nu conteaza cine o constata ! Credeti ca aveti doar drepturi , condu in Anglia si sa vezi ce muie iti iei de la pollitai acolo .....
9
2
Agentul constatator adica cel de pe radar trebuie sa fie si cel care ti incheie procesul vb, deci? Daca unul te prinde si altul.la cativa metri te opreste nu este legal, sper sa lamureasca cineva aceasta chestiune, eu asa stiu ,ca nu e legal
1
10

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108