REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Au apărut primele incidente la mitingul Diasporei

Au apărut primele incidente la mitingul Diasporei

Replica API 10 august 2018 | 00:00 249

Zeci de mii de români din ţară şi din străinătate s-au mobilizat pentru a participa la mitingul de vineri din Piaţa Victoriei din Capitală. Ei cer demisia Executivului, nemulţumiţi de modul de guvernare al social-democraţilor şi de decizile luate de aceştia privind legile justiţiei şi Codurile penale, de demiterea procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, de gafele premierului Viorica Dăncilă şi de faptul că liderul PSD Liviu Dragnea se află la conducerea Camerei Deputaţilor în pofida faptului că a fost condamnat la închisoare.

UPDATE 16.25 Au apărut primele incidente între protestatari şi jandarmi. Protestatarii au încercat să oprească circulaţia şi au fost îmbrânciţi de jandarmi.

UPDATE Un bărbat care ar fi tulburat ordinea publică în Piaţa Victoriei a fost ridicat, vineri, de jandarmi, anunţă reprezentanţii Jandarmeriei Capitalei.

_________

UPDATE Peste 200 de persoane se află deja în Piaţa Victoriei, la această oră, pentru mitingul diasporei, programat să înceapă la ora 17.00, primele maşini cu protestatari sosind încă din timpul nopţii. Oamenii, veniţi din stăinătate, dar şi din alte judeţe, scandează "Demisia" şi "Penalii", potrivit news.ro.

"Vreau demisia Guvernului, Parlamentul să cadă, alegeri anticipate. (...) Vrem penali în puşcărie, vrem o ţară liberă, fără corupţie", a spus o femeie venită din Constanţa.

"Noi suntem din Baia Mare. Am venit să dăm jos Guvernul, că ne-am saturat de el. Ar trebui, fără atâta tam-tam, să mearga ei jos, să-şi dea fiecare demisia, să vină o conducere mai tânără, cu altă mentalite. Mentalitatea asta a lor ne duce în groapă definitv", au spus protestatari veniţi din Baia Mare.

Oamenii au pancarte cu mesaje precum "PSD, ciuma roşie", "Din Timiş, alături de diaspora", "Jos corupţia", "Vă vedem", "Dorohoiu nu vă vrea", "Fără penali în funcţii publice", suflă în vuvuzele şi scandează "Demisia" şi "Penalii".

UPDATE: Ieşenii care susţin protestul diasporei au format o coloană de 50 de maşini care a plecat vineri dimineaţa din Piaţa Unirii din municipiu spre Piaţa Victoriei din Bucureşti, manifestanţii fiind nemulţumiţi fiind de actuala guvernare.

Coloana de maşini va străbate oraşele Târgu Frumos, Roman, Bacău, Adjud, Focşani, Râmnicu Sărat, Buzău, Urziceni, Bucureşti. Printre cei care au plecat de la Iaşi se numără şi Alexandru Rusu, un bărbat plecat de 12 ani la muncă în Germania.

"Am realizat tot ce îmi doresc, dar am un copil de patru ani care aş dori să facă aici o şcoală, să facă aici un viitor. Eu vacanţele nu mi le petrec prin Spania sau alte părţi. Deşi am posibilitatea să mă duc în vacanţă unde vreau, eu vin tot în ţara asta. De la vamă de la Nădlac şi până la Iaşi nu văd nimic că s-a realizat în ultimii 28 de ani. Pentru asta merg încă 600 de kilometri în plus, şi cât va fi nevoie, până la Bucureşti. Să fac ceva pentru români, pentru noua generaţie. Sper ca în seara asta să iasă cât mai multă lume nu doar la Bucureşti. Toţi românii să iasă să lupte pentru bucăţica lor", a declarat Alexandru Rusu.

Alţi protestatari au afirmat că pleacă la Bucureşti pentru a susţine protestul celor din diaspora pentru că vor "un guvern mai competent".

„Românii din diaspora protestează pe 10 August la Bucureşti. Chemăm alături de noi pe fraţii noştri din ţară care demonstrează fără oprire împotriva corupţiei de mai bine de un an. Suntem împreună! CONTINUĂM LUPTA ÎMPOTRIVA CORUPŢIEI! Nu renunţăm la democraţie! Apărăm statul de drept! Nu vom lăsa să câştige nedreptatea, hoţia şi incompetenţa!", este unul dintre zecile de mesaje care circulă de câteva săptămâni pe Facebook.

Manifestaţia anti-guvernamentală a fost anunţată pe Facebook de mai bine de o lună, fiind create mai multe pagini de eveniment pe care au fost postate fotografii cu cei care au plecat deja spre Capitală, cu tricouri cu mesaje precum „Nu mai vrem penali" şi „Diaspora vine acasă", cu afişe, pancarte, steaguri şi chiar stickere lipite pe maşini şi motociclete cu logo-ul mitingului.

Citește mai mult pe Rtv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Diaspora puli.
5
3
Ioropene sa footem la ma-ta!
3
2
Romanule fals,tu esti oltean pesedeu jegos mai muistule ! Ma-ta i-a chemat pe oameni futu-va-n gat de hoti ordinari ! Muie pesede !
3
5
O multa MUIE pentru ciuma galbena si calauzitorului Werner Klaus in drumul sau spre distrugerea tarii.
6
9
Cone sunt acesti maimutoi protestatari care vor sa schimbe Romania in timp ce ei isi duc traiul prin alte tari,tari care au dus la destabilizarea acestei tari? Nu le este de ajuns ca l-au pus presedinte pe unul care nu are treaba cu Romania si care cere pareri cu privire la situatiile interne de la alye state? Rusinos pt ca nu vad ca sunt manipulati! Cine a solicitat acest miting,stie cineva?
7
13
Un mare BRAVO, ciuma rosie este intrigata ca , nici contra cost, nu au reusit sa scoata oamenii instrada, au sfarsit in a se trezi singuri. Speram ca acest miting , categoric o palma grea, bine meritata zic eu, pe obrazul guvernului analfabet- este bine venita
15
7
Foarte bine! E dreptul lor, al protestatarilor, sa se manifeste! E democratie nu dictatura, NU DICTATURA LUI DRAGNEA si a acolitilor lui. Ii felicit pe protestatari pentru curajul, hotararea si perseverenta lor: CONTINUAM LUPTA IMPOTRIVA CORUPTIEI! DA! Daaa.....
18
11
Profilul protesratarilor este diferit de ce ne am obisnuit. Sunt hotarati, curajosi, in putere. Este cel mai periculos profil.
15
10

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108