REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Au descins procurorii în Primăria Mangalia: scandalul căldurii devine penal

Au descins procurorii în Primăria Mangalia: scandalul căldurii devine penal

Replica API 14 februarie 2012 | 00:00 136

Agenţii economici reclamă că banii daţi pentru combustibil sunt direcţionaţi către firme din Constanţa

Agenţii economici reclamă că banii daţi pentru combustibil sunt direcţionaţi către firme din Constanţa

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-au aflat astăzi în Primăria Mangalia, ca urmare a unei sesizări privind legalitatea documentelor încheiate cu firma de distribuţie a căldurii.

În afară de verificarea pe care o face Parchetul, la Primăria Mangalia au fost, pe rând, şi reprezentanţii Corpului de Control al Prefecturii, dar şi Finanţele Publice. Până la publicarea unor concluzii oficiale privind activitatea din primărie, având în vedere că cetăţenii în continuare nu au căldură în apartamente, agenţii economici au reacţionat. "În calitate de agent economic, am fost convocat îbn luna ianuarie, alături de reprezentanţii DMHI, THR, dar nu numai, la primărie, de către dl. Constantin Filimon, care ne-a solicitat să achităm în avans taxele şi impozitele, pentru ca banii să fie direcţionaţi către furnizorul de agent termic. În total, s-au strâns circa 30 de miliarde lei vechi, de la agenţii economici, la care s-au adăugat cei 15 miliarde de la Guvern, destinaţi tot pentru căldură. Conform calculelor, dacă Filimon ar fi dat banii pentru căldură, s-ar fi asigurat agentul termic non-stop, până pe 25 februarie. Noi, agenţii economici, îi cerem public să folosească acei bani pentru căldură, ei sunt în Trezorerie, şi să nu îi folosească pentru alte plăţi, către firme din Constanţa, ca de exemplu pentru societatea care a ecologizat lacul, pentru că acum prioritatea numărul unu este căldura", a spus Ioan Griguţă, reprezentant Şantierul 2 Mai.

Vom reveni cu detalii!

A.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108