REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Au început să curgă reclamaţiile împotriva primarului de la Lipniţa

Au început să curgă reclamaţiile împotriva primarului de la Lipniţa

Replica API 4 februarie 2012 | 00:00 132

Acuzat de manevre cu terenurile sătenilor

Acuzat de manevre cu terenurile sătenilor

Odată luat în vizor de autorităţi, cu privire la înstrăinarea portului turistic de la Dunăre, noi cazuri de abuz ale primarului comunei Lipniţa, Florin Onescu, ies "la suprafaţă", graţie celor care au avut probleme cu acesta. În urmă cu circa un an şi jumătate, descendenţii unor bătrâni din localitatea Canlia doreau să înstrăineze o suprafaţă de trei hectare de teren, aflată pe raza localităţii. Ei au fost cei care au achitat impozitul în ultimii ani, fiind deţinătorii titlului de proprietate. Numai că, în momentul în care s-au prezentat la primărie, au avut o surpriză neplăcută: li s-a adus la cunoştinţă că terenul fusese vândut de mai mult timp, în mod dubios.

Au făcut pierdut un teren, dar l-au găsit imediat, când au auzit de DNA

Rudele s-au prezentat la Registrul Agricol de mai multe ori, însă de fiecare dată li s-a spus acelaşi lucru: "Nu mai veniţi, că nu mai aveti pământ. El figurează pe alt nume. A fost vândut". În cele din urmă, rudele s-au deplasat la sediul primăriei cu toate actele pe care le deţineau şi însoţiţi de cei doi bătrâni. Li s-a spus, din nou, că terenul a fost înstrăinat de câţiva ani, unui localnic care a cumpărat şi o casă pe care cei doi bătrâni o vânduseră în trecut. "Cum putea să fie vândut terenul, dacă actele de proprietate au fost tot timpul la mine? Nici ei (ascendenţii) nu ştiu nimic despre vânzarea celor trei hectare. Probabil cei de la primărie credeau ca de bătrâni nu se mai ocupă nimeni şi că pot pune mâna pe pământul lor. La primarie, cand i-am luat la întrebări, toţi au început să ridice din umeri. Le-am arătat actul de proprietate, le-am arătat şi testamentul, i-am arătat şi pe bătrânii care aşteptau afară în maşină. Le-am zis că dacă nu se găseşte pământul aşa cum figurează în acte, îi mănâncă puşcăria.Mă duc direct la DNA. S-au înmuiat şi, in cele din urmă, l-au găsit. Au început să se scuze, că s-a făcut o eroare", a declarat V.A., fiul celor doi batrani, proprietarul terenului "dispărut". Tot el ne-a precizat că nu este singurul care se află într-o asemenea situaţie, ci că există mult mai multe persoane care ar fi rămas fără terenuri.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108