REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Au INTRAT la FACULTATEA de MEDICINĂ cu MEDIA 6 la BAC

Au INTRAT la FACULTATEA de MEDICINĂ cu MEDIA 6 la BAC

Replica API 8 august 2020 | 08:05 61725

Proaspeţii absolvenţi ai claselor a XII-a, care au ales Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Ovidius, specializarea Medicină, au aflat la începutul lunii rezultatele finale ale repartizării și dacă vor fi nevoiți să plătească sau nu taxa. Au fost puse la bătaie 130 de locuri la fără taxă și 81 la cu taxă. În timp ce la alte universităţi din ţară concurenţa a fost mare, iată că la Constanţa s-a putut intra la facultate şi cu media 6… la Bac!

Proaspeţii studenţi ai Universităţii „Ovidius“ Constanţa au aflat la începutul lunii august rezultatele finale pe care le-au obţinut la concursul de admitere, dar și dacă au intrat la cu sau fără taxă, la facultăţile pe care au decis să le urmeze. Potrivit rezultatelor finale postate de Facultatea de Medicină din cadrul Universității „Ovidius”, 130 de persoane au fost admise la fără taxă, iar la cu taxa au fost admiși 81 de candidați.

Din cei 130 de la fără taxă, 5 au avut media de la bacalaureat nu mai mult de nota 6, aceștia însă se pare că au fost însă motivați și au luat note de peste 8.00 la admitere. La cu taxă, au intrat 81 de persoane, din care 6 au avut medii de 6 la Bacalaureat însă, la fel, la proba de admitere au fost extrem de motivați și au luat note mai mari și astfel și-au ridicat mediile.

Trei de 10!

De menționat este și faptul că trei dintre viitorii studenți au avut medii de 10 la Bac și peste 9.40 la proba scrisă.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru ca materiile de la bac au fost altele decat cele de admitere la medicina.
11
3
Multe rautati si multi analfabeti se strang precum musca la cacatul nunit Diana Berket,probabil o frustrata care ,acum cu pixul in gura se gandeste sa atace ceea ce ea nu a putut realiza! Sunt prea acrii strugurii,a zis vulpea si a plecat la Spiru,sau la alta facultate de cacat pt a nu ramane pe trotuar! Jalnic ,scarbos si cred ca putin penal! Insinuarile de felul acesta ,cred ca discrediteaza si trebuiesc sanctionate legal!
19
11
Se poate intra lejer la medicina C-ta cu 6 la bac. Cu o conditie - sa faci meditatii cu prof Bordei, ca la ultima sedinta iti da testele grila care pica, plus raspunsurile. Negociabil !
28
19
Pai cu un rectoras, liescu, care e abia conferentiar si cu prorectori, bobita, care sunt doar lectori, la ce te asteptai: la studenti care abia promoveaza bac-ul. Ovidius a ajuns in ultimul hal!
20
11
...da, si in anii trecuti au intrat la Facultatea sus mentionata, absolventi de la liceul de meserii care au luat Bac-ul la a-II-a sesiune si chiar in al II-lea an....
18
10
Daca si facultatea de medicina din Constanta se poate numi facultate...
18
11
Trandafir, semidocta anonima, prorector
19
12
Articol subiectiv....nota de la BAC nu are nici o relevanta. Cel cu 6 poate termina facultatea cu 9 sau 10.
26
17
Articol rapanos impreuna cu persoana ce l-a scris. BAC-ul este o lume, iar admiterea este cu totul alt univers. Dar batraneii care inca aplauda pe Ceausescu nu vor intelege nimic din asta. Am luat 9,05 la BAC si credeti-ma ca nu m-a ajutat cu absolut nimic in viata. De asemenea am luat 9,73 la admiterea de la medicina si, credeti-ma, cunosc 3 persoane care au fost deasupra mea si au renuntat la facultate prin anul 3. Asa ne primim pumni de la presa, pacienti si medici coordonatori, cand conteaza doar notele si mai putin caracterul omului.
54
20
Ponderea BAC-ului este 10% din media de admitere. Deci media 6 este 0.6'din media de admitere. Dar faca sunteti prosti...asa o sa muriti.Ce relevanta are media de la BAC? Dar vreti voi sa aratati ca aveti 10...la Spiru
52
19
Ce are sula cu prefectura! Daca un copil s a axat din timpul liceului pe bilologie si chimie ce i trebuia la medicina si le a lasat mai usor pe celelalte....merita tot respectul si aprecierea. Felicitari copiii!
43
22
Care este treaba cu nota de la bac?Trebuie sa poti fi medic bun doar daca stii sa extragi nu stiu ce radacina patrata dintr-un rahat de radical sau sa stii daca personajul Ion al lui Liviu Rebreanu a puso sau nu capra pe Ana? Aiureli predate prea mult timp de niste roboti !
56
18
Inainte de a face astfel de afirmatii tendetioase legate de admiterea a cativa copii cu note de 6 la BAC, dar cu medii de admitere peste 8 la admitere, ar trebui sa intati pe site ul UMF Carol Davila , in care un anunt spune ca toti cei care au luat peste 5 la examenul de admitere si ptr o taxa de 6000 de Euro anual ptr toti cei 6 ani, pot fi inmatriculati ca stidenti!!!! Inainte de a scrie un articol la comanda e bine sa faceti o cercetare!
25
21
tinta e ca un doctor nu se uita la salar ci la spaga :2000 o nastere de ex
16
22
Pe cine deranjeaza Trandafir? Facultatea de Drept nu merita un prorector? E cea mai mare facultate dupa medicina si economice. Era de preferat o nulitate de pe la facultatile mici, distruse? Eventual un economist care a dat mereu chix in afaceri si acum aduna sobolani in caminul privat Klara Skanderbeg?
16
8
ma mir ca nu a dat admitere mardare constantin,promovat de rugina din sofer mare ser de paza.Il spala cu limbuta la dos pe Rugina,acum face la fel cu iliescu
16
7
cit o fi mers darul ca nu sa jucat steagul anul asta
17
11
Cei cu note mari vor zbura spre alte zari , asa ca ar trebui sa avem mai mult respect pentru astia, ai nostri.De pixul si bisturiul lor vom depinde .La ce bun atata carte?
9
19
pe republica.ro cititi articolul 'in romania borfasilor cei mai inteligenti copii pleaca inca din liceu-
20
5
Iliescu este cel mai prost manager. Trandafir raluca o sinistra imbecila. Universitate de kkat. Profesori de kkat. Spaga si tupeu de borfas, asta este catacterizarea UOC.
25
7
Pai cu baza aia de teste deja publica, multi invata raspunsurile obtinute facil si nu mai este nevoie sa stii nici anatomie si nici chimie. Este necesar sa ai memorie.
25
2
Au invatat indeosebi la materiile pentru medicina si au neglijat materiile de bac -----ce ?trebuie sa ai nota 10 la mate la bac ca sa ajungi medic ?----au fost baieti destepti !
23
22
Generatia din sec 21 zero barat d.t.p.d.v
34
15
astia sunt noii arafat, rafila, cercel si mai presus de oricine tataru. Oameni care tin lectii dar ei fug la munte cu familia sa se distreze ca na... statul roman covidat le da ca medici la boli infectioase 20.000 lei
23
20
Cineva spunea odata ca si la facultatea de medicina Bucuresti spaga este de baza cand se dau examenele,la IASI era profesorul ala care la spunea fetelor"patu sau patru"deci nu este ceva deosebit ca la Constanta s-a intrat cu nota 6,problema este ca majoritatea medicilor indiferent unde au invatat sunt niste spagari nu doar chirurgi ci si aia de familie care inafara de scris retete sau trimiteri nu prea fac nimic.
32
14
Tara e in degringolada continua, e intr-un haos de neimaginat. Toate domeniile si activitatile din RO sant catastrofale , daca facem comparatie cu epoca comunista sau chiar anii 90. La invatamant, la sport scoteam campioni olimpici pe banda rulanta, unici, la educatie, la vocabular, la respect si bun simt si multe altele. Acum santem campioni olimpici la barbut, la pacanele, la consum si trafic de droguri, la analfabetism, la prostitutie, la camatarie, la betie, la injuraturi cu M..E , unic in Europa. Acum am ajuns si la COVID, fruntasii Europei.O panarama de popor.
46
8
Ziarista care isi merita soarta de de a scrie la replica... Care a fost media de admitere? Ce legatura are cu media de bacalaureat? Articolul este tip otv
45
20
Cu asa "viitori medici" asa va fi si viitorul romanilor, de aceasi nota 5-6.Cred ca este notarea ruseasca, pentru politicieni. De unde nu este nici Dumnezeu nu cere.
41
13
Foarte bine. Nu si au pierdut timpul sa invete prostii. La medicina nu au nevoie de romana si matematica. Plus, ca pentru cine a facut o facultate, stie ca cel mai important este ce faci in aia 6 ani, nu inainte la liceu
25
41
medicina la ovidius nu a fost niciodata ceva. Frecventata de copii de doctori sau straineri din Tl sau Gl, fiind mai ieftina, e doar o facultate de pile relatii cumetrii si spagi
57
10
ati verificat cu ce medii si intra concret si la bucuresti la facultatile de automatica, aeronave medicina sau scrieti doar sa va aflati in treaba. Oricum la orice facultate baza e munca de acasa ca si la liceu restul e spaga pentru examene si note mari!!!
34
14
Sa vedeti sefi de promotie cu 10 pe linie in liceu si de-abia au intrat la o facultate mediocra, la cu taxa...Iar la medicina, nu se da examen la romana si matematica, cum se da la bac... Oribil articol!!!
36
23
Medicina la Ovidius??? Nu mai e ce era odata, halal absolventi!
52
12
Regretatul profesor Stanasila spunea ca invatamantul romanesc se afla intre primele 20 tari inainte de 89,...acum e dezastru,
43
6
As vrea ca viitorii medici sa-i trateze pe politicienii care permit sa se intample astfel de lucruri...
59
6
6 la bac la medicina e de rasul curcilor
57
17

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108