REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Au mâncat salam alterat de la un magazin din Constanţa şi au ajuns la Infecţioase

Au mâncat salam alterat de la un magazin din Constanţa şi au ajuns la Infecţioase

Replica API 23 iunie 2012 | 00:00 150

Muncitori trataţi de toxiinfecţie alimentară

Muncitori trataţi de toxiinfecţie alimentară

Atenţie la ce cumpăraţi din magazine! Mâncarea expusă la vânzare într-un magazin alimentar situat pe strada Vârful cu Dor, pune în pericol sănătatea constănţenilor. Comercianţii vând produse alterate, deşi sunt ambalate şi datate în mod corespunzător. Patru muncitori, cu vârste cuprinse între 19 şi 27 de ani, au ajuns vineri seara în atenţia medicilor de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, după ce şi-au făcut cumpărăturile de la un magazin de cartier.

Oamenii povestesc că după câteva ore de muncă au vrut să-şi potolească foamea şi au poposit la un magazin alimentar de unde şi-au achiziţionat mai multe produse, printre care şi un baton de salam. La scurt timp după ce au consumat salamul muncitorii spun că au început să prezinte şi primele simptome specifice unei toxiinfecţii alimentare. Vărsăturile, durerile abdominale, frisoanele, scaunele diareice, i-a determinat să solicite ajutor medicilor specialişti. "Trei tineri s-au prezentat vineri seara la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, li s-a făcut foaie de internare pentru a fi trataţi şi reechilibraţi hidroelectrolitic, iar sâmbătă au fost externaţi. Ulterior s-a prezentat la spital şi al patrulea muncitor, a beneficiat de tratament medical corespunzător şi a părăsit unitatea, pentru că a refuzat internarea", au declarat medicii infecţionişti. Menţionăm că inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa au declanşat sâmbătă o anchetă la magazinul alimentar aflat pe strada Vârful cu Dor, pentru a recolta probe din alimentul incriminat. "Inspectorii nu au mai găsit tipul de salam pe care pacienţii susţin că l-au consumat şi au recoltat probe din alte alimente, dar şi probe de salubrităţi de pe suprafeţele din magazin, exudate faringiene şi probe de mâini de la personalul angajat, urmând ca ele să fie supuse testării la laborator şi în funcţie de rezultate să se aplice sancţiuni", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, dr. Constantin Dina, directorul Direcţiei de Sănătate Publică. Menţionăm că, în funcţie de rezultatele problelor, deţinătorii unităţii alimentare riscă o amendă de 10.000 de lei şi se poate ajunge până la suspendarea activităţii. Specialiştii constănţeni atenţionează populaţia asupra verificării termenului de valabilitate al produselor alimentare, în momentul achiziţionării, consumul acestora după expirarea datei de valabilitate, putând avea implicaţii nefaste asupra sănătăţii. De asemenea, atenţionează asupra riscului achiziţionării produselor alimentare din locuri neautorizare sanitar veterinar sau de la vânzători ocazionali neautorizaţi - care comercializează produse de origine animală şi nonanimală stradal, necontrolate sanitar veterinar.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108