REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Au rezistat doar 6 luni: administratorii Oil Terminal vor fi înlocuiţi, după ce AGA le-a respins planul de administrare

Au rezistat doar 6 luni: administratorii Oil Terminal vor fi înlocuiţi, după ce AGA le-a respins planul de administrare

Replica API 18 iunie 2014 | 00:00 428

Premieră în Constanţa

Premieră în Constanţa

Doar jumătate de an a rezistat Consiliul de Administraţie (CA) al Oil Terminal, numit în funcţie în decembrie 2013. Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a respins ieri Planul de Administrare propus de CA, în consecinţă acesta urmând a fi revocat şi înlocuit cu alţi membri. Planul de Administrare a fost respins cu votul a 87,96% din votul celor prezenţi, care au reprezentat 75,19% din totalul acţionarilor Oil Terminal. Ca urmare, AGA a solicitat CA-ului convocarea de îndată a unei noi şedinţe AGA "pentru numirea unor noi administratori, cu respectarea prevederilor art. 29 din OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice". În urma respingerii Planului de Administrare, AGA a respins indicatorii şi criteriile de performanţă ale administratorilor Oil Terminal, dar şi cele trei candidaturi pentru ocuparea postului vacant din CA-ul companiei de stat constănţene.

Este vorba despre Niculae Ţicu, reprezentantul sindicatului de la Oil Terminal, Dan Cristian Popescu, director general adjunct al companiei de stat constănţene şi Liviu Ungureanu, fost comisar şef de poliţie. Pe de altă parte, AGA a aprobat Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru 2014 al Oil Terminal SA Constanţa. Tot ieri, a avut loc şi Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor, în cadrul căreia s-au respins garanţiile ce urmau să fie constituite pentru un sechestru imobiliar în favoarea ANAF, dar şi achiziţionarea unei automacarale, întrucât acest subiect nu este de competenţa AGEA. În aceeaşi şedinţă, AGEA a solicitat conducerii administrative şi executive a Oil Terminal includerea pe ordinea de zi a următoarei AGA intenţia de majorare a capitalului social al companiei cu valoarea terenurilor pentru care societatea a obţinut certificate de atestare a dreptului de proprietate. Revenind la problema administratorilor, iată şi lista celor care vor fi revocaţi din funcţii, după ce AGA a considerat că planul lor de administrare al Oil Terminal nu este benefic pentru societate: Dan Codescu, Adrian Viorel Coman, Cristian Florea, Corin Comşulea, Gheorghe Ionescu, Staar Rating SRL- reprezentat de Dan Bărbulescu, cu o lună înainte dându-şi demisia din CA Sorin Sebastian Potânc. Reamintim că "Replica" a prezentat în exclusivitate detalii foarte interesante despre administratorii instalaţi în funcţie în decembrie 2013, mare parte dintre aceştia provenind din companii petroliere concurente, inclusiv din Rusia, care au ca plan de acţiune declarat preluarea pieţei în care îşi desfăşoară Oil Terminal activitatea şi, implicit, desfiinţarea companiei de stat constănţene.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108