REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Au sosit americanii la baza militară Mihail Kogălniceanu!

Au sosit americanii la baza militară Mihail Kogălniceanu!

Replica API 15 februarie 2017 | 00:23 526

Sute de militari americani au ajuns marți, 14 februarie a.c., la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, din județul Constanța. Aceștia fac parte din brigada multinațională NATO și au adus cu ei tancuri americane, transportoare blindate și mortiere propulsate. Se pare că timp de nouă luni, soldații vor participa la exerciții, alături de militarii forțelor române.

Ambasada Statelor Unite ale Americii salută sosirea în România a „Vulturilor luptători”, Batalionul 1, Regimentul 8 Infanterie. Cei 500 de soldaţi din cadrul Batalionului 1, Regimentul 8 Infanterie au adus cu ei tancuri M1A1 Abrams, vehicule de luptă Bradley şi mortiere autopropulsate calibrul 155 mm Paladin şi sunt staţionaţi la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa. Staţionarea are loc ca parte a dislocării în Europa a Unităţii de luptă din cadrul Brigăzii 3 blindate, a Diviziei 4 Infanterie, care va continua pe bază de rotaţie, în viitorul apropiat.

„Sosirea Batalionului 1, Regimentul 8 Infanterie, evidenţiază faptul că puternicul parteneriat strategic dintre SUA şi România există nu doar în scris, ci şi în realitate. Noua prezenţă rotaţională persistentă extinde capacitatea noastră de a ne urmări interesul colectiv de menţinere a păcii şi securităţii în Europa de sud-est şi în regiunea Mării Negre. În mod semnificativ, România este şi furnizor de securitate pentru comunitatea internaţională, nu doar beneficiar, aşa cum clar demonstrează angajamentul său continuu în Afganistan, participarea la misiunea de contracarare a ISIL şi recenta sa decizie de a cheltui 2% din PIB pentru apărare.”, a menționat în cursul zilei de marți, 14 februarie a.c., Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm.

În perioada staţionării în România, forţele americane vor efectua antrenamente şi exerciţii cu forţele armate române, cu alţi aliaţi NATO şi alte naţiuni partenere, inclusiv cu Brigada Multinaţională de la Craiova. Toate unităţile brigăzii blindate se vor reuni periodic la diverse evenimente de amploare, care demonstrează capacitatea acesteia de a furniza rapid forţă de luptă eficientă în zona estică a NATO.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Voi nu va dumiriti si pace, n-asa? Evident ca rusii au trecut atunci prin Dobrogea in baza unui acord. Nu au venit "nechemati", altfel ar fi fost stare de beligeranta. Dar, redard neuronal, trebuie sa intelegi si tu ca o mana de "patrioti" ca voi astia de azi si-au dorit rusii atunci asa cum "patriotismul" din tine isi doreste americanii azi. Pupincuristii sunt la fel de-a lungul istoriei. Doar cururile se schimba!
0
0
mai bine veneau Rusi.
0
0
Boule care esti bou,rusii nu au venit chemati,ei au intrat neinvitati si au ocupat tara idiot comunist ce esti!Si in urma lor au lasat lichele spalate pe creier ca tine.
2
0
Bai, idiot comunal, am trait si vremea in care "au venit rusii" - cand si-au retras tehnica din Afganistan, prind Dobrogea au trecut - traim si "au venit americanii". Cand o sa va lamuriti, spalati pe creier ce sunteti, ca nu pentru binele VOSTRU sunt aici. Ci pentru al LOR. Strict! "Au venit romanii" este singurul lucru care ar trebui sa va extazieze. Nu americani, nu rusi!
4
2
Nici o autoritate nu ia intampinat,rusine!Iar ,nu stiu ce televiziune a transmis un toata ziua un interviu cu o baba rosie,cred ,si-n cerul gurii cum ca suntem ocupati,ca strainii ne conduc si alte intoxicari stil haznaua 3.Inca odata spun:rusine!
6
4
Rusii mimeaza in pacifisti, ca tot ce misca in jur sa nu aibe aparare si sa poata fi usor de cucerit, Cititi istoriile Basarabiei si Bucovinei scrise de Ioan Nistor. Aviz pentru cei ce nu cunosc istorie.
3
3
Ne folosesc facilitatile, de unde ii incita pe rusi. O fi bine?
3
3
Bucurie mare,pana si semafoarelor din Constanta a inceput sa le bata inima de bucurie.Protestatarii din piata ar fi putut si ei sa intrerupa pentru cateva ore agitatia si sa mearga cu ghiocei in intampinarea tancurilor americane.Acum constantenii pot sa protesteze linistiti ca rusii nu mai au curajul sa-i ,,invadeze''
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108