REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
13.7° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Aurescu, reacție fermă la Chișinău, după informațiile că Rusia urmează să atace R. Moldova

Aurescu, reacție fermă la Chișinău, după informațiile că Rusia urmează să atace R. Moldova

A.F. 21 decembrie 2022 | 00:00 963

Ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a reacționat, luni, la Chișinău, la informațiile conform cărora trupele Federației Ruse ar urma să invadeze teritoriul Republicii Moldova la începutul anului viitor.

Bogdan Aurescu

Scenariul unei intervenții militare a Rusiei în Republica Moldova a fost evocat de șeful Serviciului de Informații și Securitate de la Chișinău, Alexandru Musteață.

Aurescu a fost întrebat despre acest scenariu la Ministerul de Externe al Republicii Moldova, unde a purtat discuții și a susținut o conferință comună cu omologul său, Nicolae Popescu.

 "Nu comentez asupra unei situații ipotetice dar putem observa că războiul Rusiei în Ucraina nu are succes. Rusia este în defensivă iar Ucraina este într-o poziție destul de bună în teatrul de operațiuni. Nu cred în astfel de construcții care să pună în pericol, în acest moment, Republica Moldova. Dacă va fi nevoie, vom discuta despre măsuri care trebuie să fie luate. Însă nu am informații cu privire la riscuri de acest gen la adresa Republicii Moldova", a răspuns ministrul român, scrie antena3.ro.

Anterior, în cursul vizitei oficiale, Bogdan Aurescu a declarat că România "va fi alături mereu de Republica Moldova și cetățenii săi".

Potrivit unui comunicat al Ministerului român de Externe, în discuțiile cu președintele Maia Sandu, Aurescu a reiterat "susținerea deplină din partea României în gestionarea crizelor ample cu care se confruntă Republica Moldova și cetățenii săi și în avansarea, în ritm hotărât, a reformelor necesare pentru aderarea la Uniunea Europeană, în eliminarea venerabilităților existente în domeniul esențial al securității energetice, precum și în îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor".

Ministrul român a reamintit demersurile prompte ale instituțiilor de la București, care au condus la furnizarea, de către România, într-o perioadă critică de criză energetică, a peste 80% din necesarul de energie electrică al Republicii Moldova.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
STAI LINISTIT GRASUNULE! OR FI SI ALTE PROBLEME MA MICI!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108