AUTODENUNȚ: 10.000 de EURO, postul de DEPUTAT la AUR. VIDEO
AUTODENUNȚ: 10.000 de EURO, postul de DEPUTAT la AUR. VIDEO
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestAlianța pentru Unirea Românilor (AUR) a obținut, la alegerile din 6 decembrie, peste 500.000 de voturi (9%). Un partid înființat de numai un an, cu puține filiale în teritoriu, a ajuns peste noapte a patra forță politică din Parlamentul României. Cum a fost posibil? A fost întrebarea care s-a aflat pe buzele tuturor, mai ales a adversarilor politici care nu ar fi crezut că George Simion, cu partidul său, poate avea atâta notorietate în rândul electoratului. Dacă pagina de Facebook a lui Simion a fost „locomotiva”, în campanie, candidații la parlamentare au avut altă contribuție… și una destul de bănoasă. Deputatul Viorel Focșa spune că l-a costat 10.000 de euro.
Liderii a 27 de organizații locale cer excluderea din partid a lui Viorel Focșa, în acest sens redactând un memorandum în care și-au spus nemulțumirile cu privire la acesta. Nemulțumiții îl acuză pe deputatul Viorel Focșa ca fiind un element perturbator, care creează scandaluri, iar faptul că până acum sunt doar 29 de organizații locale dintr-un număr de 70 este vina lui, prin metodele securisto-comuniste.
Scandalul pare să ia amploare, iar Focșa îi trage la răspundere pe cei care îl contestă și le reamintește eforturile financiare depuse de candidații de la alegeri pe care le-au făcut pentru a prinde un loc cald în Parlamentul României.
George Simion
Într-o înregistrare, Focșa dezvăluie contribuția pe care a avut-o la alegeri. A scăpat ”păsărica”, în timp ce își certa colegii care pun în discuție conduita morală a celor care au fondat partidul. Așa aflăm că s-au plătit sume exorbitante pentru un loc în Parlament. ”Se pune în discuție condiția morală a lui George Simion. A ajuns o organizație de comună (n. red. Organizația Lumina) să judece capacitatea celor care au înființat partidul. Sunt siderat. Nu m-a pus Anișoara pe listă. Claudiu Târziu și George aveau nevoie de bani pentru campanie. Era nevoie de credință, ca să se câștige. Anișoara putea să fie pe listă, Aelenei putea să se pună pe listă dacă veneau și spuneau ”Da”. Își asumau și puneau banii. Erau minim 10 000 de euro. Nu dau detalii, că nu e locul”, se arată în înregistrarea ajungă în posesia Replica, înregistrare transmisă de Focșa, pe grupul de whatsapp al AUR Lumina.
Focșa: Dacă nu aveam banii, făceam rost
Contactat pentru lămuriri și întrebat dacă un loc în Parlament a costat 10.000 de euro, Viorel Focșa a încercat, să nege, inițial, spunând că sunt ”prostii” și că nu știe de unde vin astfel de zvonuri. Însă, subit, și-a amintit. ”A fost nevoie de bani, de fonduri pe care le-am cheltuit în teritoriu. Sunt banii mei pe care i-am pus la bătaie. Dacă nu aveam, făceam rost. Mi-am vândut un teren. Atât am vrut eu să pun”, a spus Focșa precizând, totodată, că la alegerile locale a contribuit cu 5000 de euro, iar pentru parlamentare a investit 10.000 de euro.
Din declarația de avere, aflăm că și-a vândut un teren de 800 mp.
Că și-a vândut un teren aflăm și din declarația de avere. Din cele patru pe care le deținea, a mai rămas cu trei. A vândut unul anul trecut, în suprafață de 800 mp., pentru a-și plăti locul în Parlament cu 22.400 de euro.
terenul vândut în 2020
Totodată, aflăm și că, anul acesta, a contractat un împrumut de 90.000 lei, cu termen scadent 2024.
VIDEO:
Mirela PASCAL
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News