REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Autorităţile dau asigurări: ploile şi vântul nu au afectat lucrările de pe Podul de la Agigea!

Autorităţile dau asigurări: ploile şi vântul nu au afectat lucrările de pe Podul de la Agigea!

Replica API 22 mai 2017 | 01:23 350

Lucrările pe Podul de la Agigea puteau fi afectate de vremea capricioasă. Vântul era cel mai mare duşman al lucrărilor, însă totul se desfăşoară conform graficului, dau asigurări autorităţile. Luni dimineaţă ar trebui să se termine cea mai grea parte a operaţiunii. Astfel, pe 25 mai, podul urmează să fie redeschis circulaţiei, pe toate cele patru benzi disponibile.

„E în grafic. Au reușit fixarea inelului, probabil mâine (n.r. luni, 22 mai) îl dau jos și asta era operațiunea cea mai grea”, a precizat Marian Dima, director general la Drumuri Naționale. Închiderea totală a traficului pe pod a fost necesară în această perioadă pentru tensionarea finală a cablurilor (înlocuite în perioada septembrie-decembrie 2016), demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central și montarea elementelor rosturilor de dilatație ale podului.

În perioada în care podul de la Agigea va fi închis, Canalul Dunăre-Marea Neagră va putea fi traversat în condiții optime pe noul pod (Podul Apolodor), cu parcurgerea unei distanţe suplimentare de 2,8 km. Pentru evitarea blocajelor în trafic, ruta alternativă propusă este următoarea: nodul rutier A4 (intersecţie cu DN39, Agigea) - A4 (intrare port Constanţa Sud) - podul nou peste Canalul Dunăre - Marea Neagră - bretea acces la DN39A - DN39A - DN39 (Eforie Nord - Agigea). După redeschiderea podului, toate cele patru benzi vor putea fi utilizate fără restricții de circulație, pe întreaga durată a sezonului estival. În cazul în care vremea va fi favorabilă (fără vânt puternic) și va permite finalizarea lucrărilor într-un termen mai scurt, podul de la Agigea poate fi redeschis mai devreme.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce bine rezista podul , acum ca l-ati zidit pe nicusor la baza !
0
0
Mare jigodii.Amenzi stiu sa dea celor care nu-si platesc vigneta in secunda 2.Ce bine era cand aveam numere bulgaresti.N-am plitit niciodata vignetasau podu de la Fetesti.Si asa merita,deoarece oricum banii luati pe asemenea taxe nu ajung in infrastructura drumurilor !!
1
0
Nesimtire crasa cu podul asta...comunistii sapau un nou canal cu vinovatii
2
0
ajutor ! l-au zidit pe porcushor ca sa nu se mai darame noaptea ce construiau ei ziua
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108