REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Autorităţile italiene dau asigurări privind respectarea drepturilor contractuale ale muncitorilor agricoli români

Autorităţile italiene dau asigurări privind respectarea drepturilor contractuale ale muncitorilor agricoli români

Replica API 6 aprilie 2020 | 00:00 994

Autorităţile italiene dau asigurări privind respectarea drepturilor contractuale ale muncitorilor agricoli români, conform ministrului italian pentru politici agricole, alimentare şi forestiere, Teresa Bellanova, care a avut luni o întâlnire de lucru cu ambasadorul României George Bologan, scrie Agerpres.

Sursa foto: Ambasada României în Italia / facebook.com

Oficialul italian a subliniat totodată aprecierea pentru contribuţia fundamentală a muncitorilor români la piaţa agricolă italiană, conform unui comunicat de presă dat publicităţii de ambasadă.

Şeful misiunii diplomatice române a luat notă de mesajul transmis de partea italiană privind prezenţa lucrătorilor români pe piaţa agricolă din Italia, asigurând partea italiană că acest mesaj va fi transmis autorităţilor competente române.

Ambasadorul a semnalat importanţa aplicării corecte şi complete a măsurilor adoptate de Italia în contextul pandemiei de COVID-19, măsuri menite să protejeze inclusiv lucrătorii români în această perioadă şi a căror aplicare aduce beneficii tuturor părţilor implicate. El a invitat autorităţile italiene să aibă în vedere, în primul rând, forţa de muncă română prezentă în Italia, ţinând cont că există cetăţeni români care se află deja în Peninsulă şi care au fost afectaţi de restrângerea activităţii economice, în contextul COVID-19.

Întâlnirea de lucru avută luni de ambasadorul României în Republica Italiană, George Bologan, cu ministrul italian a avut loc la solicitarea părţii italiene, în spiritul consultărilor constante între Ambasadă şi instituţiile italiene.

Ambasada României în Republica Italiană subliniază în comunicat că are în permanenţă în atenţie problematica lucrătorilor români din Italia şi, alături de autorităţile italiene competente, întreprinde demersuri pentru respectarea drepturilor şi protejarea statutului acestora.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca vor fi romani care se vor reintoarce in ITALIA asta inseamna ca adevarata sclavie este munca la patronul roman,tara in care doar bugetari au drepturi.
0
0
prostii si prostele alea care lucrau in conditii de sclavie in sudul italiei,sint destul de destepti sa se intoarca acolo.Mergeti ba afara dar sa Nu mai veniti inapoi,pomanGiilor,munciti ptr straini in sclavie,nu va dau bani si va ma si f. ut!
0
0
De ce nu i ati facut voi bine, macaronari mincinosu. Acum ii vrei la munca? Dupa ce le dati cu sutul in cur?
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108