REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Autorizaţia pentru locurile de parcare, valabilă între anumite ore!

Autorizaţia pentru locurile de parcare, valabilă între anumite ore!

Replica API 29 iunie 2018 | 16:04 8179

Veste bună şi nu prea pentru şoferii constănţeni! Consilierii locali au votat în cadrul şedinţei ordinare organizate joi, 28 iunie a.c., la iniţiativa primarului Decebal Făgădău, proiectul de hotărâre prin care autorizaţia pentru un loc de parcare să fie valabilă într-un anumit interval de timp, în caz contrar riscaţi amenzi ursturătoare!

Consilierii locali contănţeni au participat în cursul zilei de joi, 28 iunie a.c., la şedinţa ordinară. Pe ordinea de zi au fost propuse 59 de proiecte iniţiate de primarul Decebal Făgădău, dintre care 5 au fost retrase.

Printre proiectele de hotărâre se află cel referitor la parcările oraşului Constanţa. Locurile de parcare au reprezentat de mult o problemă pentru şoferii constănţeni, asta din cauza numărului mic de parcări comparativ cu numărul tot mai mare al autoturismelor. Cu toate acestea, cei mai isteţi şi responsabili au decis să cumpere locurile de parcare de la municipalitate. Asta pentru a scăpa de chinul zilnic de a căuta un loc de parcare mai aproape de scara blocului.

Aşadar, rezervarea locurilor de parcare este valabilă de luni până vineri în intervalul orar 17:00-08:00, inclusiv sâmbăta, duminica și de sărbători legale. În intervalul 08:00-17:00 de luni până vineri inclusiv, deținătorul autorizației nu mai are drept prioritar de folosință asupra locului de parcare. Oricine poate folosi acel loc de parcare în intervalul menționat.

Cei care nu respectă condiţiile vor fi amendaţi de poliţiştii locali!

Acum lucrurile se schimbă! Pentru că cei care deţin autorizaţie şi-au marcat cât mai bine locul de parcare, prin stâlpi care împiedică orice alt autoturism de a-l ocupa, consilierii locali au votat pentru a elimina această însuşire de locuri pe timpul zilei! Aşadar, cei care deţin autorizaţie pentru un loc de parcare trebuie să ştie că este valabilă între orele 17.00 şi 8.00. Cei care deţin autorizaţie pentru locul de parcare şi nu respectă legea vor fi amendaţi cu suma de 1.000 lei.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Locuiesc in zona peninsulara ,unde toata lumea stie ca nu se elibereaza rezervari ale locului de parcare . Intru seara in tura de noapte ,si ajung la 9 dimineata acasa . Printr.un "noroc " , vine un animal care lucreaza la brd ,sau alta firma prin zona si eu nu gasesc loc de parcare ca.l ocupa animalul care nu se gandeste ca probabil , in fata acelui imobil exista un locatar care.si parcheaza masina . Pe deasupra , animalul iti spune ca.i domeniu public . Ce facem in situatia asta ?
1
3
Este de bun simt masura!
4
5
Bai faga, cu consilierii tai de k cu tot mai ai multe idei idioate?
1
4
Astia cu parcarile platite parca au venit comunistii si le au luat proprietatile. Nu te obliga nimeni sa muti masina daca esti in concediu sau lucrezi in ture
1
2
Ce occident, pana si in Medgidia avem program si va plangeti in cta? Pai mai nene, cand pleci la munca cu masina parcarea ta trebuie sa ramana goala si altul care vine in zona unde mai poate si el parca?
5
3
Majoritatea au cate 2 masini. O pui pe cealalta in loc, si tii mereu locul ocupat, na! Tiganie ati vrut, asta veti avea !
3
1
Stati linistiti ca in curand vor disparea toate locurle de parcare si nu vom mai avea pe ce sa ne certam. Smart City, tati!
2
1
Asta nu e inventia lui Fagadau. In occident, chestia cu 8-17 e practica curenta. Ceea ce nu prea intelege romanul neaos e ca nu trebuie sa eliberezi locul de parcare la 8. Daca masina ta e acolo, acolo ramane. Daca locul de parcare e liber in intervalul respectiv, oricine are nevoie sa parcheze masina o poate face in mod liber CU CONDITIA SA ELIBEREZE acel loc la ora 17 altfel va fi pasibil de amenda pentru tulburare de posesie. Daca nea Dorel, ala cu parcarea, vine de unde vine dupa 8 si isi gaseste locul ocupat, va parca si el in primul loc liber. Pana la 17, evident.
16
2
Costa 2.5 lei o ora de parcare cand vreau sa parchez la cu plata , vrei 24 7 sa ai locul de parcare , ia plateste tu 21 000 lei pe an si dupa comenteaza fututi gm. Iei loc cu 300 lei si vrei mosie . Tii ridicata placuta si tu pleci si parchezi in alt loc deci folosesti 2 locuri de parcare intr un oras in care nu avem nici 1 loc per masina.
25
3
O mizerie de proiect. Liber la scandaluri si tiganie pe locurile de parcare. Adica vine omul la ora 16 acasa obosit si trebuie sa caute alt loc de parcare, pt ca al lui platit e ocupat. Eventual sa se si certe cu vreun gunoi care nu mai pleaca de pe locul lui. Jeg de oras cu conducatori asemenea
6
15
Actiune specifica unor autoritati locale impotente din republica bananiera MAzarchia, De ce mai adati autorizatii atunci ??? rezultatul va fi un haos total certuri intre posesori si cei care parcheaza in afara orelor etc..Finalul va duce la scaderea incasarilor din autorizatii de parcare. De ce nu construiti parcari etajate ??? Nu aveti fonduri???? dar de fonduri europene ati auzit ?de ce nu folositi parcometre cu monete sau plata prin SMS mobil pentru orele de parcare??
11
4
Incredibil la ce nivel urias de prostie au ajuns autoritatile din constanta. Am ajuns cel mai de cacat oras din romania
21
2
Fratilor acum trebuie sa se uneasca lumea si sa nu mai plateasca nimeni niciun loc de parcare pentru daca il platesti scenariul e urmator. Ajungi acasa seara dupa 17 si locul e blocat de alta masina,chemi locala,care dureaza sa ajunga ca or sa aibe ceva solicitari,ii pune amenda in geam si ala poate muta masina dupa 2 zile deci tot o sa parcam unde apucam asa mai bn sa nu mai plateasca nimeni nici o placuta doar asa or sa ne ia in seama
16
2
De ce nu se poate posta pe acest ziar. Cine cenzureaza?
11
0
Sunteti tampiti de-a binelea.Poate sunt in concediu de odihna,medical, de ingrijire a copilului si folosesc masina cand se impune.Ce fac, unde sa o duc ca vine ora opt si vine omul negru.Iar la ora 17 pleaca omul negru si eu revin pe locul pe care iti platesc o taxa.Unde mai pui ca iarna mai dau si zapada si eliberez terenul pentru altul, fiul ploii.La unii va cloceste mintea si ies pui cu handicap.
22
4
Ia ganditi-va ce frumos e sa-ti dezapezesti locul de parcare si vin un bou dupa 5 min si se aseaza legal pe locul platit de tine! Sulea mai plateste locul!
25
2
Stati linistiti constanteni ca si scovearga de la Mangalia vrea sa aplice aceeasi chestie acum darama garajele apoi face la fel numai ca d-lu sef de garda financiara nare lovele si minte mangaliotii cu taxa de 130 de lei pe an dar vrea sa externalizeze lucrarile si apoi pici pe mana borfasilor sa te beleascaaia ca primarul intre timp e dat jos sau poate ia drumul lui Mazare.
6
1
Pai bai idiotilor, daca nu folosesc masina intre 8 si 17 trebuie sa o mut ? Mai bine va mut pe voi aia care ati fost de acord cu asa ceva.
14
9
si daca e omul in concediu de odihna, trebuie sa mute masina la 8?
10
4
Ha ha haaaa , ba ce teapa v-ati luat ! Dupa ce le platiti stati sa panditi ora 17 sa se elibereze locul ! Mari prosti sunteti! Si cu banii luati si amendati daca nu respectati ! Tristilor ! Eu totusi cred ca vicele a propus-o !
9
8
Fagadau si PSD egal CIUMA ROSIE
12
2
Daca tot s-a aprobat treaba asta, nu ar fi fost logic sa limitezi si timpul de stationare in acel interval liber? Adica... Parchezi, parchezi, dar nu mai mult de x timp, nu vii si o lasi parcata de la 8 la 17 cat esti tu la munca.
3
4
Orice cetatean cu lot de parcare platit, ocupa pe timpul zilei 2 locuri de parcare: unul acasa si cel de la locul de munca.
6
8
Foarte bine. Este domeniu public nu privat. Vb
7
14
Plangere prealabila si apoi dat consiliul local in judecata. Cat timp e litigiu nu se poate aplica
24
5
Ce hotarare de cacat! Pai stalpii aia cu care se blocheaza locul de parcare sunt dati de primarie
20
4
De acord, dar cei care ocupa locul tau de parcare dupa ora 17,00 pot fi amendati de politie, tot cu 1000 lei? Nu de alta, dar se va face rost mai repede de bani la buget!!!
29
0
Platim parcarea si nu vom putea parca. Adica primaria ne fura! Sa ne dea banii inapoi!
29
7
Te ai gandit mult ? Ce fac cei care vin dimineata de la munca, parcheaza pe unde pot, apoi lab17.00 coboara si asteapta sa se elibereze locul, daca se elibereaza. Mare idiot
34
5
Nu vede nimeni reclama mascata de pe stalpi.....Pelerinaje, Bulgaria, FEG. Firma este din Neptun, oare seful CJ a trecut pe acolo?? Toti stalpii sunt jegariti. Acum a aparut si circul .....
14
0
hotie pe fata,adica sponsorizezi primarul si primaria cu o suma mai mare decat taxa pentru cele mai multe apartamente pe un an intreg,iar la ora 17 ce face locala isi aduce toti tucalarii la munca si nici asa n-o sa faca fata multimii de conflicte locale
17
1
Dar pe cei care parcheaza intre 17 si 8 in locul platit de cel care a inchiriat locul, pe aia ii premiati? Hotarari pe masura creierului si inteligentei consilierilor numiti de Chitac. Puneti taxe mai mari pentru cei care vor sa prlungeasca intervalul la 24 de ore.
19
3
Lege de neam prost. A pus stalpi pe toate trotuarele si acum s-a trezit cu probelam previzibila: oamenii nu mai au unde sa parcheze. Ok, sa zicem ca trece.. Daca imi ia 8 ore din ce am platit, imi scade si pretul ?
24
3
Lasa ca imi ascut teapa ptr dl.Fagadau...imi face impresia ca are mare nevoie...
21
6
O aberatie
30
5
O speta asemanatoare a fost pe rolul Tribunalului Brasov - Consiliul Local Brasov a fost dat in judecata de beneficiarii locurilor de parcare - finalizata in favoarea celor din urma, dreptul de utilizare a platitorilor de taxe legal constituite prin hotarari ale aceluiasi Consiliu Local neputand fi ingradit in limite orare. "Consilierii" Dlui. primar - daca acesta nu poate singur - ar trebui sa se documenteze si sa informeze corect decidentii inainte de a supune aprobarii consiliului toate aberatiile.
33
5
Mare idiot...Si cum crede el ca ala care a ocupat parcarea se va da de pe locul ocupat la ora 17.00? Doar prilej de scandal... idiot.
42
8
Pana se publica hcl ul sa intre in vigoare... mai e
26
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108