REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Autostrada A4 va avea nod de descărcare în localitatea Cumpăna

Autostrada A4 va avea nod de descărcare în localitatea Cumpăna

Replica API 19 iulie 2019 | 00:13 3033

Veste bună pentru locuitorii din localitatea Cumpăna! Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a demarat procedura de licitație în vederea elaborării studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic de execuție pentru obiectivul ”Nod Rutier Cumpăna A4 (km 16+700)- DN39E”. Astfel spus, cumpănenii vor avea acces spre Autostrada A4.

Obiectivul general al proiectului, este îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în Uniunea Europeană, contribuind astfel la dezvoltarea pieții interne cu scopul de a crea condițiile pentru creșterea volumului investitorilor, promovarea transportului durabil și a coeziunii în rețeaua de drumuri europene.

Valoarea totală a proiectului este de 871.821,59 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala-626.978,00 lei, 15% contribuția proprie-110.643,47 lei, restul de 134.200,42 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Pe raza Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța, în urma mai multor consultări, a rezultat necesitatea realizării unui nod rutier pentru asigurarea conectivității comunei Cumpăna în Centura ocolitore a Municipiului Constanța- Autostrada A4.

Localitatea Cumpăna nu are cale de acces către sudul județului Constanța și către Autostrada A4, fiind practic izolată prin construirea Canalului Dunăre- Marea Neagră și ulterior a podului peste centura ocolitoare.

Nodul rutier propus se află la o distanță de circa 3 km de nodul rutier A4- A2 și tot la circa 3 km de nodul rutier A4- DN39 Lazu.

”Va fi realizat un nou pasaj rutier la circa 500 m față de pasajul existent de pe DN 39E, cel la ieșirea din localitatea Cumpăna”, a declarat pentru Cotidianul Replica viceprimarul comunei, Florin Neagu.

Proiectul prevede benzi de accelerare/ decelerare, pentru intrare și ieșire din autostradă, deoarece nodul a fost proiectat pentru o viteză de proiectare de 40 km/h.

”De asemenea se va amplasa un sens giratoriu la piciorul rampei dinstre DN39, spre Lazu, pentru a se realiza legătura cu DN 39E”, a mai precizat Florin Neagu.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Postacilor! Nu este rentabil sa treaca autostrada, descarcarea peste terenul tau. Despagubirile sunt de 0,7 euro pe mp iar pretul pietii este de 10-15Euro pe mp. Este bine sa treaca pe langa terenul tau, atunci ii creste valoarea
0
0
Cine spune ca este un beneficiu pentru locuitorii comunei?????? Este cel mai mare deserviciu, drumul spre constanta si asa mic de 2 benzi va fi extraordinat de aglomerat de acum pentru ca toata lumea care va veni pe autostrada va iesi pe aici nu pe la lazu..
3
1
Pozitia nodului este super idioata, cum sa faci nodul dupa intersectia cu sos. mangaliei ca apoi treaca inca o bretea data peste acelasi drum. Nu mai bine se facea nodul inaintea sensului giratoriu...
2
1
Urmeaza aeroport international si trambulina de sky
5
1
Si autostrada tot pe terenul ei a trecut. Asa s-a nimerit. Saraca!!! Nu ma credeti? Verificati cand s-au facut studiile de fezabilitate si cand a cumparat terenul.
5
1
Mai dureaza ceva pana la nod. Proiectul asta e doar pt SF si PTE. Cine lucreaza cu fonduri stie ca de-aici pana la demararea constructiei dureaza ceva...
4
0
Bu ii inghit pe PSD-isti de nici o culoare . Numai ca primarita sa zbatut pentru localitatea Cumpana si merita apreciata . Sunt convins ca localitatea cat de curand isi va dubla numarul de locuitori . Succes pentru proiect si numai de bine locuitorilor din Cumpana . Murfatlaru este pisat cu un primar PSD . Numai ca nu toti primari sunt lasama sa te las .
6
8
Cand guvernul asta sau altul mai competent decat asta vor prelungii autostrada si-nspre Mangalia, pana la Vama Veche. In plin sezon faci doua ore din Bucuresti pan-an C-ta. Si sapte ore din C-ta pana-n Mangalia!!!Cum sa mai vi in sudul litoralului cand stai in trafic jumat de zi!!
14
0
Autostrada A 4 propun sa se numeasca Autostrada Giju. Deja in Cumpana au o strada cu numele lui Felix Stroe.
8
2
Asta ne mai lipsea ! Sa vezi carutele ciorilor expiratei de primarite , pe A4
8
3
Autostrazile astea sunt defecte ,auzi tu pe toata lungimea lor sa nu gasesti o trcere de pietoni sa traversezi si tu ca omu'!Cred ca e criza de var ori de zebre!
7
7
Asta DA PRIMAR,femeie asta are cva cat 10 barbati la un loc,doamna sunt apolitic,felicitari...
10
12
number one cea mai curata comuna din constanta
6
12
urgent domnule primar vrem nod de descarcare de pe autostrada ,uite asa ne cresc preturile la case o sa fie o comuna de valoare nu ca si cumpana un sat inchis fara iesire noi valurenii suntem cei mai valorosi din toata romania
5
9
vrem nod de descarcare autostrada valea lui pavel trecere prin sat cu iesire la prima bariera sau in spatele padurii
8
3
mai urmeaza cateva sensuri giratorii facute pe a2,oricum interesant de stiut al cui este terenul a lui gaju,a lui stroe aminteste de al doilea pod facut peste canal pe terenul lui palaz tintirel
11
2
Vrem si bretea care sa ocoleasca agigea si eforiile si sa iasa direct la costinesti. Vara majoritatea masinilor sunt in tranzit catre statiunile din sud si se creeaza blocaje intre eforie sud- eforie nord - agigea.
23
2
vreau nod de descarcare la mine in fata blocului
12
6
vrem nod de descarcare in comuna valu lui traian
10
7
Nod de descarcare la intersectia cu DN3, cand vom avea!??? In camp la Valea Dacilor nu se duce nici dracu ca este peste mana!!!
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108