REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° ConstanÈ›a Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° ConstanÈ›a Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Autoutilitara folosita de hotii din vagoane, acrosata de tren

Autoutilitara folosita de hotii din vagoane, acrosata de tren

Replica API 30 noiembrie 2010 | 00:00 140

Ciorditori si dotati, si cu tupeu

Ciorditori si dotati, si cu tupeu

Ieri dimineaţă, circulaţia trenului Rapid 680, care se deplasa pe relaţia Constanţa - Bucureşti Nord, a fost întreruptă mai bine de o oră, după ce trenul a acroşat o autoutilitară. Astfel, lucrătorii Postului de Poliţie T.F. Constanţa, au fost sesizaţi, telefonic, la ora 6.30, despre faptul că în dreptul trecerii la nivel peste calea ferată de pe strada Justiţiei, din municipiul Constanta, a avut loc un accident. Deplasaţi la faţa locului, respectiv km 223+600 de pe Magistrala C.F. 800, oamenii legii au constatat faptul că trenul este oprit pe calea ferată, iar la aproximativ 5 m de şosea, între firul 1 şi firul 2 de cale ferată, se află o autoutilitară avariată pe partea stângă.

În urma cercetării, de-a lungul căii ferate, între pasajul de trecere la nivel cu calea ferată şi semnalul de ieşire din Staţia C.F. Palas, au fost găsiţi 51 de saci cu îngrăşământ chimic. Totodată, în autoutilitara implicată în eveniment, au fost găsiţi 33 de saci asemănători celor găsiţi de-a lungul căii ferate. Microbuzul de marfă, marca Peugeot, cu numărul B 49 PKB, a fost oprit foarte aproape de calea ferată, pentru a putea încărca sacii furaţi din vagoane. Maşina a fost acroşată de cel de-al patrulea vagon al trenului rapid Bucureşti Nord- Constanţa. Din câte se pare, sacii cu uree au fost furaţi dintr-un tren care, luni dimineaţă, s-a deplasat cu o încărcătură de îngrăşământ chimic către port. Conform spuselor directorului Regionalei CFR Infrastructură, Dorin Maer, trenul a avut o întârzire de 66 de minute, însă pentru a nu fi afectată circulaţia celorlate trenuri, acestea au fost deviate pe o rută ocolitoare. Cât priveşte paguba înregistrată, directorul CFR Călători, Gabriel Ţăranu, a declarat că aceasta nu a fost încă evaluată. "În urma evenimentului, au fost avariate 3 vagoane şi locomotiva. În următoarele zile vom face un deviz , urmând ca prejudiciul să fie recuperat de la cei vinovaţi", a declarat pentru "Replica", Gabriel Ţăranu. Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Biroului de Investigaţii Criminale, în vederea stabilirii provenienţei sacilor cu îngrăşăminte chimice şi a împrejurărilor producerii evenimentului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108