REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Avertismentul lui Călin Popescu Tăriceanu: Medicii nu mai rezistă!

Avertismentul lui Călin Popescu Tăriceanu: Medicii nu mai rezistă!

Replica API 14 septembrie 2020 | 00:00 1037

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, transmite duminică, pe pagina sa de Facebook, că guvernanții ar fi trebuit să conceapă un sistem de odihnă al medicilor din prima linie care sunt epuizați de eforturile din epidemia de coronavirus.

Cu toții suntem cu ochii pe cum va începe școala și este normal să fie așa. Mai ales cei care suntem părinți avem niște emoții mai mari chiar decât atunci când eram noi înșine elevi. Nu știm cum va rezista sistemul de învățământ. Dascălii au o sarcină ingrată pentru că ei nu mai sunt doar cei care au rolul de a le insufla copiilor noștri dragostea de carte, ci guvernul i-a transformat și în adevărați jandarmi. Ingrată situație!

Dar astăzi aș vrea să atrag atenția asupra sistemului de sănătate care stă și el gata să crape. Cei mai mulți dintre noi ne uităm zilnic la câte îmbolnăviri mai apar și eventual la câți bolnavi mai sunt la ATI. Dar în spatele acestor cifre stau zeci de mii de oameni în alb a căror rezistență a ajuns la 0! Guvernul a crezut că a rezolvat problema personalului medical dându-le niște sute de euro la salariu. Este foarte bine că eforturile lor sunt recompensate suplimentar, dar din păcate banii nu o să-i transforme în supraoameni și nici nu o să le dea imunitate la infectare.

Nu îmi pare că ministrul Tătaru înțelege implicațiile întinderii la maximum a rezistenței celor din sistemul medical. Iar Iohannis și Orban nu înțeleg nici atât.

În aceste luni de când zic că gestionează epidemia, guvernanții ar fi trebuit să conceapă un sistem de odihnă al celor din prima linie și mai ales să aducă în sistem personal suplimentar. În loc să angajeze lipitori de afișe în fruntea spitalelor sau Direcțiilor de Sănătate Publică, guvernanții ar fi trebuit să fie la o „vânătoare” europeană pentru readucerea în țară a medicilor și asistentelor plecați în afară.

Fac un apel la autoritățile locale care dețin spitale să creeze un mod prin care personalul medical să se poată recupera, fizic și psihic, pentru că vine frigul și numărul de bolnavi nu se va micșora, ci va crește amenințător. Nu cred că avem ce aștepta de la guvernul Iohannis-Orban pentru că ei sunt interesați de un singur lucru: câștigarea cu orice preț a alegerilor, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
TARICEANU-L ESTI O NULITATE CARE DORESTI SA FACI O ABSORBTIE DE PREZENTA PENTRU PARTIDUL TAU ALDE LA CARE AI FACUT PACTUL CU PSD SI AI AVUT DIN PARTIDUL TAU TARICEANU-L IN GUVERNUL PSD CITIVA MINISTRII CARE AU OCUPAT ACELE PORTOFOLII ALE UNOR MINISTERE IN CABINETELE DE GUVERNARE PSD INTREABATE PE TINE SI ARATANE SI NOUA CE AU FACUT ACESTI MINISTRII AI TAI DIN ALDE PENTRU POPOR NU VREM DOVEZI DOAR PE HIRTII CA SUNTEM SATUI DE PSD CA ACEST PSD AU FACUT LUCRURI DOAR PE HIRTII IN REALITATE SE VEDE SE INTELEGE CLAR CE AU FACUT MINCIUNI DE PSD ASA CA TARICEANU-L PLIMBATE ELIBARATI PARLAMENTUL .
0
2
Medicii oricum sunt putini,ba chiar sunt spitale fara epidemiologi. Ce ziceti de asistente? Cele mai valoroase,au comorbiditati. Cele tinere,majoritatea sunt facute asistente la apelul bocancilor,cu niste cursuri aiurea,fara experienta,nu stiu sa faca o perfuzie sau transfuzie fara ajutorul celor cu vechime,cu comorbiditati. Suntem praf,plus ca tranfuzoare saualte nimicuri nu sunt pe stoc. Pleaca cele cu vechime,insa virusul nu exista ,nu-i asa? Nu facem testari,ca asa vrea Orban si Iohannnis,deci e bine,ca macar nu murim de PSD! Lasati sanatatea,PSD sa dispara! Romanii nu conteaza,doar PNL
1
0
Dar panarama asta de bastard parca murise .....sau poate este stirea veche si din greseala a pus o azi cineva, despre morti numai de bine
1
0
Pe bune????? Sa renunte la privat....
3
0
ce coincidenta , nici noi nu mai rezistam pana nu te vedem pe tine dupa gratii
6
0
aducem din africa
4
0
Parca spuneai ca nu exista COVID. Acum mori de grija altora, saracul de tine!
8
2
Iar te bagi in seama, taricene ?? Esti un TRADATOR, un mincinos si un viitor penal. Pleaca! E mult, e mult prea mult. Ai furat DESTUL.
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108