REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Avocatul fostului procuror Balaican, CERCETAT DE DNA!

Avocatul fostului procuror Balaican, CERCETAT DE DNA!

Replica API 2 martie 2017 | 08:28 446

DNA Constanța intră ca-n brânză! De data aceasta este vorba despre un dosar în care inculpații se tot adună odată cu trecerea timpului. Și asta pentru că se încearcă fentarea legii, din câte se pare. În ideea de a scăpa basma curată, bineînțeles. Prin urmare, după ce au "picat" fostul procuror Vasile Balaican și afaceristul Răzvan Dimoftache, iată că în vizorul procurorilor anticorupție a intrat și avocatul Adrian Avram, care a fost pus sub control judiciar. Mai exact, avocatul ar fi încercat, printre altele, să-l convingă pe Dimoftache să-și schimbe declarațiile și să spună că nu era vorba de mită, ci de un împrumut.

Avocatul Adrian Avram a fost pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 27 februarie 2017 până la data de 27 aprilie 2017, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de favorizarea făptuitorului. Potrivit procurorilor, la data de 7 decembrie 2016, Adrian Avram, în calitate de avocat și apărător ales al inculpatului Vasile Balaican (trimis în judecată de către D.N.A. – Serviciul Teritorial Constanța pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență) l-a abordat pe inculpatul Răzvan Dimoftache, căruia i-a propus o înţelegere frauduloasă, de natură a determina pronunţarea unei soluţii favorabile ambilor inculpaţi. Astfel, Adrian Avram i-a propus lui Răzvan Dimoftache să-şi schimbe declaraţiile date în fața procurorilor în sensul de a declara în instanţă că suma de 500 de euro remisă fostului magistrat Vasile Balaican nu reprezenta preţul traficării influenţei, ci un împrumut anterior. În opinia lui Avram, în condiţiile în care ambii inculpaţi ar fi declarat că suma remisă reprezintă un împrumut restituit, se puteau obţine soluţii de achitare. Această precizare a fost făcută după ce Avram, practician al dreptului, a afirmat că a studiat dosarul şi prevede că se va ajunge la condamnări. De asemenea, acesta a precizat expres că este necesar ca ambii inculpaţi să îşi însuşească teza mincinoasă a împrumutului. Ulterior, în alte două rânduri, Avram i-a transmis expres lui Dimoftache că este bine să îşi însuşească apărarea formulată de Vasile Balaican, în sensul că banii daţi acestuia din urmă au reprezentat un împrumut şi nu preţul traficării influenţei. Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Avram Adrian trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanţa, ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanţa, cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la Inspectoratul Județean de Poliție Constanța, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme; să nu ia legătura cu persoanele menționate în ordonanța procurorilor şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect pe nicio cale; Inculpatului Adrian Avram i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La percheziții au fost găsite filmulețe în calculatorul lui Dimoftache!

Amintim că afaceristul Răzvan Dimoftache, care a pus în pericol viaţa constănţenilor prin comercializarea a tone de carne expirată în carmangeriile sale din Piaţa Tomis III, a fost trimis în judecată şi de către procurorii DNA. Însă, în acest dosar apare în calitate de inculpat şi fostul procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, Vasile Balaican, trimis în judecată sub control judiciar pentu săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Totul a ieşit la iveală încă de când Dimoftache era cercetat pentru evaziune fiscală, oamenii legii efectuând percheziţii domiciliare. Atunci au fost găsite în calculatorul său mai multe filmuleţe, realizate de afacerist, în timp ce discuta şi-i dădea bani procurorului. n rechizitoriul DNA se arată că, pe imagini se vede că, la un moment dat, Răzvan Dimoftache trece prin faţa camerei de luat vederi o sumă de bani compusă din bancnote de câte 50 de euro. După filmarea acestei sume de bani, s-a înregistrat audio - video o convorbire între Dimoftache şi o persoană de sex masculin, identificată fără dubiu ca fiind numitul Vasile Balaican, persoană care, la data de 10.02.2012, era procuror delegat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. În convorbirea purtată de cei doi, unul dintre aceştia se adresează celuilalt menţionându-i că ceva este data cu data de luni, existând suspiciunea rezonabilă că Dimoftache i-a înmânat procurorului un înscris. "În consecinţă, având în vedere conţinutul celor 3 fişiere audio –video, precum şi conţinutul discuţiilor dintre numiţii Dimoftache Răzvan și Balaican Vasile, procurorul de caz din cadrul Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a constatat că există suspiciunea rezonabilă că numitul Dimoftache Răzvan i-a remis procurorului Balaican Vasile suma de bani care se observă în înregistrare şi înscrisul în legătură cu care s-a purtat discuţia în scopul de a îndeplini, a nu îndeplini, a urgenta ori a întârzia îndeplinirea unui act ce intră în atribuţiunile sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri", se arată în rechizitoriu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A facut si el un 19 elegant, ca doar de-aia l-au scos din arest. Da mai faca DNA niste dosare. De ce sa stea sa munceasca , cand sunt atatea sifoane dornice sa-si verse gusa. Dimoftache orice-ar fi tu tot acolo vei ajunge, numai ca sifoanele, la puscarie merg cam cracanati de-atatea pwli ce le intra in cuuurrr. Pregateste-te sifon nenorocit
4
1
Sa faca extindere de cercetari DNA ul asupra acestui asa zis avocat Avram sa vedeti ce infractiuni au facut impreuna cu Balaican
3
0
Daca l-ati fi arestat la timp pe acest Dimoftache, care a pus in pericol viata constantenilor, prin comercializarea carnii stricate, fals in declaratii, contracte fictive,...etc., nu ar mai fii corupt procurori si avocati. Mache are bani, isi cumpara libertatea, prin orice mijloace !? Vai de justitia noastra !
8
1
Bravo dom procuror....
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108