REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Azi se decide dacă Spitalul Cernavodă se închide sau nu

Azi se decide dacă Spitalul Cernavodă se închide sau nu

Replica API 10 octombrie 2011 | 00:00 187

Hristea: La şedinţa de miercuri solicităm schimbarea managerului

Hristea: La şedinţa de miercuri solicităm schimbarea managerului

Astăzi se decide soarta Spitalului orăşenesc Cernavodă. Direcţia de Sănătate Publică urmează să hotărască dacă va suspenda activitatea medicală a spitalului. Menţionăm că din data de 15 septembrie a.c. unitatea sanitară funcţionează ilegal. "Responsabil de periclitarea sănătăţii populaţiei din zonă este Sponoche (Marius Ioan Sponoche -n.r.), omul primarului, care a lăsat spitalul fără laborator şi a trimis în mod forţat medicii acasă. A transformat spitalul într-o afacere personală, nu s-a gândit la populaţia din zonă. La ora actuală spitalul poate fi denumit dispensar. Fără laborator un spital nu poate funcţiona", a declarat, pentru "Replica", viceprimarul Floriean Hristea.

Reprezentantul administraţiei publice locale a spus că miercuri, 12 octombrie a.c., va avea loc o şedinţă extraordinară în care urmează să fie dezbătută problema unităţii sanitare din Cernavodă. "Am înţeles că ar exista un contract cu Synevo, document pe care nu l-am văzut, dar care sperăm să fie prezentat la şedinţa extraordinară de miercuri. Vrem să vedem de ce s-a ajuns în situaţia aceasta şi de ce nu s-a organizat licitaţia. De o săptămână am aflat că spitalul nu mai are laborator, dar ce să facem? Mariana Mircea şi Sponoche sunt materia cenuşie a Spitalul Cernavodă. Taie şi spânzură cum vor ei. Situaţia este dezastruasă. Consiliul Local şi-a făcut datoria faţă de spital şi a acordat 12 miliarde lei vechi pentru utilităţi, dar ordonatorul de credite, Mariana Mircea, cu managerul Sponoche îşi bat joc de cernăvodeni", a declarat Hristea. Tot vicele a mai spus că va solicita schimbarea managerului interimar Marius Ioan Sponoche din funcţie. "În şedinţa de miercuri, Consiliul Local va lua atitudine. Vom solicita schimbarea managerului ", a spus Hristea. Reamintim faptul că spitalul a rămas fără laborator de analize, iar managerul a încercat să inducă comisia DSP în eroare cu o făcătură de contract. Acesta a avut termen 48 de ore pentru clarificarea situaţiei, în caz contrar activitatea unităţii va fi sistată. Vom reveni.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108