REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Babuş, martor în dosarul ţeparelor Ungureanu, Moldoveanu şi Bardaş

Babuş, martor în dosarul ţeparelor Ungureanu, Moldoveanu şi Bardaş

Replica API 17 martie 2012 | 00:00 378

Proces

Proces

Tribunalul Constanţa a audiat, miercuri, pe fondul cauzei, mai mulţi martori din lucrări, în dosarul celor 3 escroace, Ioana Ungureanu, cunoscută sub pseudonimul "Rodica", Stela Bardaş şi Emilia Moldoveanu, ţeparele care au vrut să vândă în fals mai multe imobile din patrimoniul societăţilor Carmen Silva 2000 Eforie şi THR Marea Neagră. După ce au dat mari bătăi de cap magistraţilor, atât în faza de urmărire penală, dar şi după trimiterea în judecată, mai ales că găseau tot felul de motive pentru a nu se prezenta la instanţă, judecătorii au început să audieze. De exemplu, miercuri a fost audiat ca martor directorul RAEDPP Constanţa, Radu Babuş, directorul Direcţiei de Administrare Imobile din cadrul RAEDPP, Mădălina Moţăţăianu, fostul concubin al Emiliei Moldoveanu şi încă un bărbat, Mihai Fotu, care avea ceva cunoştinţă despre activităţile celor 3 individe certate cu legea. Mădălina Moţăţăianu a făcut unele declaraţii în legătură cu un imobil pe care escroaca-şefă, Ioana Ungureanu, l-a ocupat abuziv timp de mai mulţi ani, împreună cu un bărbat. "În 2005, Ioana Ungureanu locuia abuziv într-un imobil care a fost revendicat de adevăratul proprietar. La momentul respectiv s-a solicitat ajutorul Poliţiei pentru a identifica persoanele respective, constatând, astfel, că este vorba despre Ungureanu şi bărbatul cu care a locuit în acel spaţiu până când adevăratul proprietar şi-a revendicat imobilul respectiv", a declarat şefa de la Administrare Imobile.

Reamintim că Ungureanu, Moldoveanu şi Bardaş au fost trimise în judecată de procurorii Anticorupţie, pentru înşelăciune, fals în încrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, provocând un prejudiciu de peste 2,5 milioane euro. În urmă cu câţiva ani, ele au indus în eroare 25 de persoane, printre care şi un poliţist, atribuindu-şi în fals calitatea de administratori ai celor 2 societăţi cu renume. Cei înşelaţi au fost păcăliţi să cumpere vile şi hoteluri din patrimoniu, întregul prejudiciu fiind stabilit la sumele de 2.411.500 euro şi 10.000 dolari SUA.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108