REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Bani de la Consiliul Local Constanța pentru Biserica „Sf. Martiri de la Niculițel” din Faleză Nord

Bani de la Consiliul Local Constanța pentru Biserica „Sf. Martiri de la Niculițel” din Faleză Nord

Replica API 1 noiembrie 2018 | 23:49 554

Biserica „Sfinții Martiri de la Niculițel”, situată în cartierul Faleză Nord al municipiului Constanța va primi un sprijin financiar de 50.000 de lei, de la municipalitate. Consilierii locali au aprobat, miercuri, 31 octombrie a.c., printr-o hotărâre de Consiliu Local acordarea acestui ajutor financiar, necesar lăcașului de cult în vederea realizării unor reparații.

Cum era de așteptat, proiectul a avut și contestatari. Consilierul local Romeo Rezeanu a punctat faptul că banii ar fi fost mai de folos în sistemul de învățământ. „Sunt membru în Consiliul de Administrație de la Școala „Constantin Brătescu”. Am constatat că părinții au dat 500 lei pentru înființarea clasei 0, Step by step. Dacă facem un calcul, cu câți bani ați acordat bisericilor, am fi renovat și dotat clasele acestei școli”, a afirmat consilierul local.

Primarul Decebal Făgădău a susținut că, din contră, nu va reduce banii alocați cultelor din municipiul Constanța, ci va propune mărirea sumelor.

„Un sfert din toți banii constănțenilor merg către burse. Vi se pare lipsă de preocupare pentru educație? Vă pot prezenta graficul alocării pentru educație. A crescut de la an la an! Întotdeauna aveam această retorică: de ce să dăm pentru culte, când putem să facem altceva cu banii. Voi susține cultele și voi propune mărirea sumelor acordate pentru acestea”, a răspuns Făgădău.

Au mai primit sprijin financiar și Parohia ”Sf. Ierarh Nectarie Taumaturgul și Sf. M. Mc. Teodor Tiron”, Parohia ”Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, ”Adormirea Maicii Domnului” și Capela ”Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, Sfântul Apostol Andrei și Sfânta Muceniță Sofia”.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
hoti patentati conduc biserica,spagoveanu cu dorna arini,daniel cu nume de ctitor pe cazemata neamului,hoti numai hoti
0
0
Biserica este noua, de ce are nevoie de reparatii? Cei din "cartierul consilierilor" nu au bani de dat la biserica ?
1
0
cand vine vorba de scoli, lasi cumetrele alea numite "cadre didactice" sa tabare pe parinti ca sa repare clasele. cand vine vorba de popime, dai de la noi.
5
1
Tu fura note in continuare ptr copiii tai.Apoi da fuguta la biserica sa te ierte ca asa ai furat pe alti copii care invata,unii din ei mai platind si meditatii.Tu cu shpaga iti rezolvi copiii de note mari.
2
0
Mai ziar de anticrestini, care e treaba cu voi? Cand statul a confiscat averea bisericii, si-a luat angajamentul sa sustina el bisericile. Eu muncesc si platesc impozite si vreau si scoli, dar si biserici. Se completeaza una pe cealalta. Vreti sa iasa si astia mici ca voi, fara frica de Dumnezeu?
2
5
mai au de terminat un turnulet in spate...
2
2
Banii vor ajunge la catedrala neamului.Astia mai mici cesesc bani la autoritati locale si de la bucuresti se colecteaza ptr ciubotea,patriarhul banilor prostimii din provincie
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108