REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Banias i-a promis lui Bogatu că se implică pentru blocarea restructurării vămii din Constanţa

Banias i-a promis lui Bogatu că se implică pentru blocarea restructurării vămii din Constanţa

Replica API 27 mai 2011 | 00:00 133

DNA:

DNA:

Mircea Banias i-ar fi promis lui Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Portuare, că se va implica personal în pentru blocarea unui proiect de restructurare a autorităţii vamale de pe raza judeţului Constanţa, spun procurorii DNA, potrivit motivării deciziei ÎCCJ din cazul Vama Constanţa. Procurorii spun că, pe 22 noiembrie 2010, Banias i-a promis lui Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Portuare, la cererea expresă a acestuia, că îi va da informaţii şi că se va implica personal în pentru blocarea unui proiect de restructurare a autorităţii vamale de pe raza judeţului Cosntanţa, proiect care, dacă ar fi fost promovat, ar fi încurcat desfăşurarea activităţii grupului infracţional organizat. Mai mult, spun anchetatorii, pe 24 noiembrie 2010, Banias i-a promis tot lui Bogatu, la cererea expresă a acestuia, că va interveni într-o problemă la ministrul Transporturilor, Anca Boagiu. Totodată, potrivit documentului citat, senatorul Mircea Banias a intervenit la un ministru pentru a îl păstra în funcţie pe un fost director al DSV Constanţa, spun procurorii anticorupţie, însă numele ministrului nu este redat în documentul citat. Redăm convorbirea interceptată pe 2 decembrie 2010, la ora 10.53, dintre Banias şi un ministru, pe care procurorii îl numesc "Domn".

"Banias Mircea: Să trăiţi, domn' ministru!

Domnul: Salut, Mircea!

Banias Mircea: Am o rugăminte. Nu ştiu dacă mai putem face ceva, dar ăsta de la ANSV nu l-a schimbat pe directorul de la DSV-ul Constanţa şi e omul nostru, a muncit. E un om foarte serios.

Domnul: Dar cine l-a pus?

Banias Mircea: Păi....

Domnul: Cine l-a schimbat?

Banias Mircea: UNPR-ul susţine pe altcineva. Am înţelesc că şi-a băgat şi Claudiu Palaz, prefectul, coada un pic şi ăştia de la UNPR şi m-a sunat ăsta acum. Eu i-a zis să facă contestaţie luni, dar poate reuşim să facem ceva, că chiar e păcat de omul acesta. A muncit şi este alături de noi.

Domnul: Ştii ce te rog?

Banias Mircea: Da.

Domnul: Mircea, mă suni la ora opt dimineaţa, luni.

Banias Mircea: Da, da

Domnul: 07.30, 07.45.

Banias Mircea: Şi încă o chestie, domnul ministru! Nu a fost nici o negociere cu UNPR-ul. Nu e corect. Adică, dacă ne înţelegeam pe treaba asta, mai ziceam, dar nu a fost. E...Pe la spate, e urâtă.

Domnul: Te rog eu să mă suni.

Banias Mircea: La opt luni, vă sun. Da.

Domnul: Bine, Mircea.

Banias Mircea: Să trăiţi, vă mulţumesc!"

sursa:newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108