REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Bărbaţii rătăciţi pe câmp, la Corbu, au fost găsiţi de jandarmi. Căutările au durat 3 ore!

Bărbaţii rătăciţi pe câmp, la Corbu, au fost găsiţi de jandarmi. Căutările au durat 3 ore!

Replica API 5 februarie 2014 | 00:00 148

Cei doi oameni au fost găsiţi în jurul orei 12.15 de o echipă de jandarmi şi transportaţi la Spitalul Judeţean. La căutări au participat şi poliţiştii, inclusiv adjunctul şefului de post din Săcele, care cunoştea împrejurimile, dar şi pompierii. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" Constanţa a fost solicitat să intervină, miercuri, în ajutorul a doi bărbaţi care, din cauza ceţii dense, s-au rătăcit pe un câmp, singurele detalii oferite de cei doi fiind că se află în apropierea unui stâlp de electricitate.

Prefectul Constanţei, Eugen Bola, susţine că s-a transmis un raport în atenţia secretarului de stat Raed Arafat. "ISU spune că nu s-a greşit absolut nimic. Oamenii sunt deja în spital. Eu am vorbit cu domnul Raed Arafat, iar raportul s-a dat de către ISU, exact ca la orice acţiune", a spus prefectul. Căutările ar fi fost îngreunate din cauza unor proceduri greşite, iar oamenii au fost recuperaţi după 3 ore. Purtătorul de cuvânt al STS, Adrian Fulea, a declarat că, în cazul celor două persoane care s-au rătăcit pe un câmp din judeţul Constanţa, operatorul ISU care a preluat apelul de la aceştia a greşit procedura, astfel că după 25 de minute ISU a revenit la STS pentru localizare. "Operatorul ISU care a preluat cazul a greşit procedura. Din acest motiv, după 25 de minute ISU a revenit la STS pentru a fi ajutaţi. Aceeaşi informaţie furnizată din nou a fost utilă, iar ISU se afla în drum spre cei căutaţi", a precizat Adrian Fulea, într-un comunicat de presă. Reprezentanţii ISU Dobrogea spun că au procedat corect. "Noi spunem că ISU nu a greşit. Noi nu avem operatori, ci dispeceri. Nu ştiu ce declaraţie au făcut cei de la STS, nu pot să vorbesc în numele lor. Pot să spun doar că dispecerii ISU nu au greşit. S-a lucrat exact ca la orice procedură. Apelul s-a primit la ora 09.05. Când omul sună la 112, nu sună în Dispeceratul nostru, ci la STS, iar STS redirecţionează apelul în funcţie de solicitare. La 09.05, STS-ul ne-a redirecţionat acest apel şi ne-au furnizat o hartă cu o arie de ordinul kilometrilor pătraţi. Era o suprafaţă mare şi ar fi durat foarte mult operaţiunea de căutare şi salvare. Am căutat să obţinem cât mai multe date de la oameni. Ei au fost găsiţi la 12.15. Oamenii erau dezorientaţi atât de ceaţă, cât şi de zăpadă. Ne-au spus iniţial că sunt undeva în apropiere de localitatea Luminiţa. Am solicitat Primăriei Corbu să ne sprijine. Ei au spus că ne ajută, dar că reprezentanţii CELCO sunt mai aproape. CELCO a spus că ne dau un utilaj cu un localnic care cunoaşte zona. S-au cerut coordonate de la STS. S-a ţinut legătura cu cei doi, dar nu puteau să ne dea prea multe date. Au găsit un stâlp de înaltă tensiune şi ne-au spus ce au găsit pe el. Noi nu avem echipamente de localizare şi am solicitat celor de la Enel să ne dea coordonatele acelui stâlp. Aşa i-am găsit şi am ajuns la ei. 31 de pompieri şi jandarmi de la IJJ şi Gruparea Mobilă au mers pe DJ până unde s-a putut", a declarat Paula Anghel, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea. Cei doi bărbaţi au ajuns la Spitalul Judeţean la ora 14.15. Victor Constantin se afla pe o targă şi a fost băgat în UPU, iar Ion Apostol se afla într-un cărucior pentru transport pacienţi. Ei au spus că au fost găsiţi de jandarmi. Tot ei au mai spus că miercuri, la ora 05.00, au plecat de la muncă, de la o fermă, şi în drum spre casă s-au rătăcit. Cei doi locuiesc în localităţile Culmea si Comana.

Citeşte şi:

LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108