REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Bărbatul agresat la graniță cu Constanța este un turist din București

Bărbatul agresat la graniță cu Constanța este un turist din București

Replica API 9 iunie 2017 | 08:17 336

Chemat la audieri

Chemat la audieri

Bărbatul agresat la graniță cu Constanța a fost identificat de oamenii legii din Constanța, el având domiciliul în București. Chiar dacă nefericitul eveniment s-a petrecut pe teritoriul Bulgariei, polițiștii constănțeni s-au autosesizat sub incidența Art. 9 din Noul Cod Penal, declanșând o anchetă.

Urmează să fie identificat și agresorul și să se ia măsurile legale ce se impun. Ce este ciudat însă se leagă de faptul că victima nu a depus plângere și nici măcar nu a sesizat organele competente care se aflau la punctul de trecere al frontierei. Totul s-a petrecut duminică, 4 iunie, când coloana de mașini care se întorcea din Bulgaria se întindea pe kilometri întregi. Însă, la un moment, un autovehicul marca Skoda a depășit-o, cu gândul de a trece în față. Ceilalți șoferi i-au luat numărul de înmatriculare, iar unul dintre ei chiar a încercat să meargă să reclame acest lucru. Ceea ce a urmat pare desprins din filme și dovedesc până unde duc nesimțirea și grobianismul. Imaginile au fost surprinse de un coducător auto.

"Duminică, 4. 06, a fost o bătaie înainte de graniță, la 18.30. Nesimțitul cu Skoda neagră (în dreapta) a încercat să trișeze așteptarea de o oră și jumătate și să treacă în față. Nemulțumiții i-au luat numărul din spatele mașinii. Prin stânga vine un cetățean să reclame la Poliție fapta și este bătut crunt de cel în pantaloni scurți roșii. L-a lăsat pe cetățean cu dinții în palmă", a declarat, pentru "Replica", Dinu L., bărbatul care a surprins teribilele imagini.

Așa cum bine se poate observa, practic fapta s-a petrecut pe teritoriul Bulgariei, fiind de competența organelor de acolo să instrumenteze speța. Numai că oamenii legii din Constanța s-au autosesizat, fiind vorba despre Art. 9 din Noul Cod Penal: Legea penală română se aplică infracţiunilor săvârşite în afara teritoriului ţării de către un cetăţean român sau de o persoană juridică română, dacă pedeapsa prevăzută de legea română este detenţiunea pe viaţă ori închisoarea mai mare de 10 ani.

În celelalte cazuri, legea penală română se aplică infracţiunilor săvârşite în afara teritoriului ţării de către un cetăţean român sau de o persoană juridică română, dacă fapta este prevăzută ca infracţiune şi de legea penală a ţării unde a fost săvârşită ori dacă a fost comisă într-un loc care nu este supus jurisdicţiei niciunui stat.

Liliana CHIRU

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce mergea apucat de coaie si de beregata si tras la pamant pana behaia.
0
0
Ce numar de inmatriculare are Skoda ?
0
0
Daca-l prinde ii mai da!invatati-va ba dobitocilor,ori bateti ori va resemnati cu situatia.va luati dupa femei sa dati din gurita observatiile catre primate si alea va rup teasta ca la porumbei.
0
0
merita acel agresor jegos ani grei de puscarie sa fie expl. pentru toti cretini ce nu stiu decat sa sara la bataie daca vrei sa-i explici ca toti santem egali si noi ca si ei putem pune mana pe bate sa le dam lectia cuvenita, dar noi gandim inainte de a lovi !
1
0
Victima are fractura complexa de maxilar, dinti rupti, hematoane pe tot capul, gat, piept si a sunat la 112, dupa care a plecat la cel mai apropiat Spital unde era garda de buco-maxilo-facial. A depus si plangere penala, la organele in drept sa judece agresiunea criminala. Probabil daca nu interveneau persoanele din filmare, tanarul ar fi fost omorat. Va rugam sa depuneti marturie, cei care au asistat la agresiune. Se vede clar ca tanarul nici macar nu a ripostat in vreun fel, deoarece a lesinat dupa prima lovitura. Bruta insa nu s-a oprit si i-a carat pumni numai la cap.
2
0
Cine identifica agresorul sau doreste sa ofere detalii despre acest eveniment, va rog sunati la 0756677301.
2
0
Sa-I dea smecherului 10 ani.
5
0
totul se petrece pe teritoriul Romaniei, la 25 m de granita,
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108