REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Bărbatul care a omorât un tânăr în staţia de autobuz, după festivalul Neversea, a fost condamnat

Bărbatul care a omorât un tânăr în staţia de autobuz, după festivalul Neversea, a fost condamnat

Replica API 24 ianuarie 2018 | 00:00 543

Dumitru Caciandone

Constănţeanul acuzat în dosarul „crimei din autobuz” din vara anului trecut, a fost condamnat. Dumitru Caciandone, căci despre el este vorba, a primit o pedeapsă de 6,6 ani de închisoare cu executare, la Tribunalul Constanţa. Hotărârea nu este, însă, definitivă.

Dumitru Caciandone, bărbatul de 32 de ani, din Constanța, a fost găsit vinovat pentru ”lovituri cauzatoare de moarte”, după ce instanţa a stabilit că el este răspunzător pentru moartea tânărului Valentin Băicoianu, din judeţul Ialomiţa, care şi-a pierdut viaţa într-un mod brutal. În fapt, un conflict spontan între constănțeanul Caciandone și ialomițeanul Băicoianu, s-a terminat tragic pentru cel din urmă.

Pe data de 10 iulie 2017, Băicoianu și prietena lui se aflau într-un autobuz din municipiul Constanța. La un moment dat, Dumitru Caciandone s-a legat de iubita acestuia, iar de aici aa început totul. Băicoianu a fost lovit cu pumnul în față și îmbrâncit din autobuz, în momentul în care acesta oprise în staţie. Victima a căzut și s-a lovit cu capul de bordură, fiind dus în stare gravă la spital. Ulterior, a fost transportat la un spital din București unde, după 8 zile de comă profundă, a decedat.

Abia după moartea tânărului polițiștii l-au identificat pe autorul faptei, care fugise la niște rude din județul Tulcea. Totodată, au schimbat încadrarea juridică a faptei din vătămare corporală gravă în lovituri cauzatoare de moarte. După circa o lună și o săptămână de la tragicul incident, reprezentanții Ministerului Public au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a agresorului.

După nici jumătate de an, instanţa de fond l-a condamnat la 6 ani şi 6 luni de detenţie cu executare. Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel care ar putea să-i mai reducă din pedeapsă sau, dimpotrivă, să mai adauge câţiva ani.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
o oaie proasta de la razboieni, care sa vazut cu doi lei la oras si i sa sculat pula!!! pana "ieri" a vazut doar oi si ce gandit el, ia sa merg " tu oras"poati aflu tiva feamini, ca mi dor virvanili!!! oaia proasta, sa luat de femeia omului, ca de, cai hiu mini!!! pe viata tias da , mai zdreanta proasta, 6 ani, face 2-3, buna purtare, tiva paratzi, nihiama cas, si iese afara.ala nu se mai scoala. ANIMALULE!!!
2
0
6 ani de inchisoare si 2 ani cu executare. Dupa aia mai poate sa omoare inca unul.
2
0
suntem pe drumul cel bun!!! Au inceput si tantarii sa devina criminali! Suntem pe drumul cel bun! La puscarie cu nationalitatile conlocuitoare din tara noastra!
2
0
JUdecator prost
1
1
Nu este corect. Jegul a cautat-o cu lumanarea. A cersit moartea.
0
5
Atentie ciudatilor : lovitura cauzatoare de moarte , nu ucidere din culpa . nu premeditare . ok ? Asa ca : chill out bitches .
3
2
Caciandone era si o inspectoare foarte tare-n gura la ITM. Dupa ce dadeai spaga se inmuia ca prin minune. Oare ce legatura de rudenie are cu nenorocitul asta? Dar de fapt make sunt toti rude intre ei!
6
1
Judecatori cu studii la Spiru Haret , sau chiar la Ovidius...
3
3
a provocat scandalul, a omorat un om, executa 4 ani, se judeca la CEDO pe conditii de detentie si castiga si 15000 euro cat sta in puscarie! Destul de rentabil!
8
0
In functie de ce s-a calculat aceasta pedeapsa? doar 6 ani si ironic ii mai pune-n coada si 6 luni, hai du-va dracu cu justitia voastra de kkat, pun pariu ca pentru buna purtare si alte activitati in cadrul penitenciarului v-a fi scos in mai putin de doi ani, si sa nu va mire daca acest criminal semi analfabet v-a descoperi ca are talent si-ntr-ale scrisului si se va apuca sa scrie si o carte
14
0
Eu omorat 3 fraieri si am luat cu suspendare...Esti smecher in Romania ei cu suspendare dar daca ei sau dai o spaga ei cu executare...Circ sau justititie ?.
12
0
Hei...aici nu esti in USA. Aici esti in RROMania patria tiganilor si a hotilor. Aici daca furi o gaina primiesti 10 ani si daca omori un om primesti 6 ani.
15
0
in USA ar fi primit inchisoare pe viata sau 30-40 de ani.
11
2
Un politist care ia spaga este condamnat la 5 ani iar unul care a comis un omor este condamnat la 6.6 ani cu posibilitatea de a mai reduce la curtea de apel lucru care de fapt se va si intampla pt ca nu este fapta de coruptie! Rusine justitiei din Romania pe care tineretul o sustine prin proteste fara a vedea cruntul adevar ca aceasta duce munca de politie politica in taimp ce infractiunile contra persoanei sunt ocolite.
20
3
Nu nai exista respect pentru lege ! Lsgile facute de Olgutza prostuza si Carmencita secretara de liceu de la Videle , au obligat mii de politusti profesionisti aflati la apogeul carierei, sa aleaga pensionarea ! Urmarile se vad si se vor resimti pe pielea noastra a cetatenilor inca ani buni de acum inainte ! Bine ca au eliberat 4009 de pushcariasi periculosi ! Cu tinereii luati de pe strada si facuti politisti la apelul bocancilor ... nu vom fi aparati ! Exemplul tanarului din Ialomita care a murit aparandu-si prietena de golaniile betivanului Caciandone ! A curm o viata si el ia 6, 6 ani !...
16
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108