REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Barul lui Copos a rămas fără certificat de clasificare

Barul lui Copos a rămas fără certificat de clasificare

Replica API 25 iulie 2011 | 00:00 361

Unităţile de cazare, alimentaţie şi divertisment de pe litoral, verificate de MDRT

Unităţile de cazare, alimentaţie şi divertisment de pe litoral, verificate de MDRT

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a publicat rezultatele verificărilor efectuate în teritoriu, la unităţile de cazare, agenţiile de turism şi unităţile de alimentaţie publică, afişând încă de săptămâna trecută lista cu cei amendaţi sau cărora le-au fost retrase certificatele de clasificare pentru nerespectarea categoriilor de clasificare. Evident, nu este nici o mirare că pe lista MDRT figurează un hotel aparţinând fraţilor Micula, fiind de notorietate faptul că proprietăţile celor doi, situate în sudul litoralului, dar nu numai, sunt lăsate în paragină. Astfel, tocmai pentru că nu corespundea categoriei de clasificare, hotelului Prahova din Neptun i-a fost retras certificatul de clasificare.

Un alt hotel care nu a ieşit bine la controlul MDRT este Ancora (două stele), din Eforie Sud, căruia i-a fost retras certificatul de clasificare. Hotelul aparţine THR Marea Neagră, însă a fost închiriat unei alte firme, potrivit directorului general Linica Stan. Fără certificate de clasificare au rămas şi vila Oriana din Constanţa, deţinută de Daniela Bîrsan şi Anica Teodorov, hotelul Unirii din Constanţa, aparţinând societăţii COMCM, hotelul Voila din Constanţa, aparţinând afaceristului Adel Abi Khalil. În cazul acestuia, s-a dispus aplicarea unei sancţiuni şi pentru restaurantul şi barul de zi care funcţionau în cadrul hotelului. Revenind la lista de hoteluri sancţionate: Favorit (din Mamaia), Doneli (din Eforie Nord, aparţinând lui Ilie Done), Apollo (din Eforie Nord, aparţinând familiei Chira - Liviu, Florica, Ovidiu şi Cristian), căsuţele tip camping din Venus, hotel Mioriţa din Neptun, pensiunea turistică Pela Venusului din Venus. Reprezentanţii ministerului au descoperit şi unităţi de cazare care funcţionau fără certificate de clasificare, patronii fiind amendaţi; este vorba despre: hotel Golden Rose din Constanţa, hotel Elton din Constanţa. Şi la capitolul unităţi de alimentaţie publică ministerul a dispus aplicarea de amenzi pentru funcţionare fără certificate de clasificare. Astfel, pe lista publicată de MDRT figurează: Kaiak din Mamaia, Cuptorul cu plăcinte din Satul de Vacanţă (certificatul era expirat), restaurantul Don Corleone din Mamaia, terasa Tia din Eforie Nord, terasa Stil din Mamaia, terasa La Chindie din Mamaia, terasa Surf & Turf din Mamaia. Nici cluburile nu fac excepţie de la lipsa certificatelor de clasificare: Heaven, Carioca, Miss Elly (toate trei din Eforie) şi Bellagio din Mamaia. Pentru nerespectarea criteriilor de clasificare au fost retrase certificatele acordate restaurantului Coral din Eforie Nord şi barului de zi Europa, din cadrul complexului cu acelaşi nume (situat în Eforie Nord), deţinut de George Copos. Ca o paranteză, adăugăm şi faptul că vila Oriana din Constanţa, menţionată anterior, şi căreia i-a fost retras certificatul de clasificare, este cunoscută mai mult pentru practica închirierii camerelor "cu ora", în scopuri care nu au legătură cu turismul, iar cât priveşte terasa Tia din Eforie, aceasta este cunoscută mai mult pentru comportamentul violent al patronului la adresa turiştilor nemulţumiţi de mâncarea servită aici, în timp ce clubul Miss Elly (descoperit fără certificat de clasificare) a fost, în urmă cu puţin timp, scena unui incident violent, unul dintre cei implicaţi scoţând pistolul pentru a trage câteva focuri de autoapărare.

Rocsana CRISTEA

ATAŞAT articolului, LISTELE PUBLICATE DE MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE ŞI TURISMULUI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108