REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° ConstanÈ›a Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Băsescu a venit la Peştera pentru că a intrat pe Internet şi a văzut că este o comună autofinanţată

Băsescu a venit la Peştera pentru că a intrat pe Internet şi a văzut că este o comună autofinanţată

Replica API 11 mai 2013 | 00:00 141

"În politică, cea mai bună e independenţa. Şi eu am devenit independent de câteva luni"

"În politică, cea mai bună e independenţa. Şi eu am devenit independent de câteva luni"

După ce a intrat pe Internet şi a văzut că este o comună autofinanţată, şeful statului s-a deplasat sâmbătă la Peştera, acolo unde a fost întâmpinat de primarul Valentin Vrabie. Primarul Valentin Vrabie i-a prezentat preşedintelui Traian Băsescu realizările. Băsescu a apreciat că primarul s-a rupt de sistemul clientelar, precizând că această comună ar trebui luată drept exemplu.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat faptul că a devenit independent politic "de câteva luni". Primarul Valentin Vrabie l-a informat pe Traian Băsescu că investiţiile făcute prin construirea de turbine eoliene în zona Peştera vor aduce comuna în situaţia de a fi independentă financiar. "Până la ora aceasta s-a construit un singur parc de 30 de turbine, investiţia este de 120 de milioane de euro. Şi mai urmează încă trei parcuri de peste 800 milioane de euro. În total, un miliarde de euro investiţii private, ceea ce ne va aduce într-o situaţie de a fi independenţi financiar", a afirmat Vrabie, precizând că după ce vor fi funcţionale toate parcurile eoliene, administraţia comunală va putea avea 3 milioane de euro în bugetul anual. Băsescu a spus că primarul de la Peştera demonstrează că poate să facă foarte multe lucruri bune pentru comunitate şi ar putea fi dat drept "un exemplu de model". Şeful statului a declarat, sâmbătă, că în politică, cea mai bună soluţie este independenţa. "De ce am vrut să vin? Pentru că este în Dobrogea şi, în al doilea rând, am intrat pe Internet şi am văzut că este o comună autofinanţată ceea ce, în momentul ăsta, poate fi o lecţie pentru foarte mulţi primari, dar şi pentru cei care fac reorganizarea administrativă. Ei s-au uitat la faptul că reorganizarea administrativă se lasă cu numiri de guvernatori, în loc să se uite cum sunt comunele, să vadă câte sunt nefinanţabile, să pornească de la unitatea de bază care e comuna, dacă se poate sau nu autofinanţa", a declarat şeful statului. Alături de primarul Vrabie, preşedintele a fost la primărie, la şcoala din comună şi va participa la petrecerea câmpenească. Evenimentul se derulează în acest an sub denumirea "Sărbătoarea florii de salcâm". Pe o scenă amenajată în aer liber vor cânta Alex Velea, Holograf, Mandinga, Aurel Tămaş, Constantin Enceanu, Steliana Sima, Ion Paladi, prezentatori fiind Buzdugan şi Morar.

S.H.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108