REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Băsescu: Iohannis nu îl poate revoca din funcţie pe actualul premier

Băsescu: Iohannis nu îl poate revoca din funcţie pe actualul premier

Replica API 21 mai 2018 | 00:00 325

Liderul PMP, senatorul Traian Băsescu, a declarat duminică seara că preşedintele Klaus Iohannis nu îl poate revoca din funcţie pe actualul premier în urma unei eventuale urmăriri penale după plângerea făcută de liderul PNL, Ludovic Orban, deoarece Constituţia nu îi conferă respectiva prevedere, iar acesta poate fi demis doar de Parlament, printr-o moţiune de cenzură.

Băsescu a precizat că premierul ar putea fi suspendat timp de 45 de zile, dar chiar dacă s-ar întâmpla acest lucru, preşedintele nu poate emite decretul de revocare.

"Art. 107 (din Constituţie - n.r.) spune foarte clar: preşedintele României nu-l poate revoca pe primul ministru. Şi de aici venim şi spunem: stă suspendat 45 de zile premierul. Şi? Pentru că cineva trebuie să emită un decret de revocare. Preşedintele nu poate. Ar putea Parlamentul, dar numai printr-o moţiune de cenzură. Deci premierul nu poate fi schimbat decât prin votul Parlamentului. Majoritatea care e acum în Parlament arată că n-ar fi nicio şansă ca Parlamentul să dea un vot, să zicem că face opoziţie, unei moţiuni de cenzură. N-ar fi nicio şansă să treacă. Dacă s-ar merge pe această idee, este clar că opţiunea de cenzură picată în Parlament, premierul este mai viu ca oricând", a declarat Băsescu la B1 TV, conform Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Base a luat-o pe aratura
0
0
Daca spune adevar sau minciuna,...oricum Base nu este credibil..Nu era oricum,insa acum nu are chiar toate parghiile conducerii mafiote,inclusiv ale mass media,principalul loc de informare aL UNUI POPOR IDIOT,AUTOEXCELAT DE LA LECTURA, incult si nepatriot,ca de ce sa tina la ceva care impune taxe si nu da nimic in schimb?Nu stim ca tara e a noastra,nu a cacatilor ce ne conduc. Putem alege oameni buni,da ?Vrem democratie,nu simulari! Nu vrem cacati agresivi in politica.Agresiv inseamna retard,idiot,crertin,inuman.
3
1
POATE SA I DEA O LIMBA IN VERCA
3
0
Ce secatura vorbeste ! Al dracului jegos ...
2
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108