REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Băsescu: Ponta s-a grăbit când a denunţat acordul

Băsescu: Ponta s-a grăbit când a denunţat acordul

Replica API 8 august 2014 | 00:00 230

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că premierul Victor Ponta s-a grăbit când a denunţat acordul de colaborare instituţională şi a făcut apel la acesta să reanalizeze decizia luată.

"Victor Viorel Ponta s-a grăbit anunţând denunţarea acestui acord pentru că el are importanţa lui, chiar dacă nici domnia sa, nici eu nu am respectat un punct din acord legat de modul de adresare. (...) Nu e o simplă foaie de hârtie fără valoare. E un document politic extrem de important pentru România", a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Potrivit lui Băsescu, Ponta s-a pripit când a denunţat acordul. "Deci, încă o dată menţionez că primul-ministru s-a pripit. Îi recomand să mai rabde până pe 22 decembrie 2014 acest acord, pentru că îl ajută şi îl scuteşte de multe explicaţii şi pe el şi Guvernul lui şi dă partenerilor noştri sentimentul de stabilitate în drumul european al României şi în consolidarea relaţiei transatlantice şi în respectarea statului de drept", a explicat Băsescu.

eful statului a făcut un apel la premier să reanalizeze decizia luată în privinţa acordului de colaborare instituţională.

"Eu pot să cred şi faptul că, fiind foarte cald ieri, poţi deveni nervos. Accept şi ideea că premierul nu s-a uitat la emisiune şi nu a văzut ce-am spus eu şi ce a spus ziaristul şi a mers pe preluările pe care le-au făcut televiziunile fără a da exact dialogul. La care, repet, răspunsul meu nu a fost suficient de prompt, dar în niciun caz nu-mi poate atribui formularea pe care a menţionat-o în scrisoare prin care mă ameninţă că denunţă acordul de cooperare instituţională", a completat preşedintele.

Băsescu a spus că nu a folosit în interviul dat la postul B1Tv expresia "l-am păcălit pe premier" în momentul în care s-a referit la acordul de cooperare instituţională.

sursa: AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108