REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

BEIZADEA, fostul patron de la Goblin, se ia la TRÂNTĂ cu ANAF

BEIZADEA, fostul patron de la Goblin, se ia la TRÂNTĂ cu ANAF

Replica API 22 septembrie 2021 | 00:38 4076

Constantin Beizadea este cunoscut în Constanța întrucât a administrat clubul Goblin, care a funcționat și în Piața Ovidiu, apoi pe bulevardul Mamaia. După ce a ieșit de societatea în baza căreia funcționa clubul, Beizadea a dat și de probleme. În calitate de asociat la firma S.C AC MUSIC & EVENTS S.R.L., ANAF nu mai putut recupera obligațiile fiscale neachitate la scadență, așa că s-a îndreptat spre fostul asociat. ANAF îi cere suma de 104.878 lei. Însa, Beizadea a mers în instanță și a scăpat de răspundere... deocamdată.

Constantin Beizadea

Motivarea reclamantului

Constantin Beizadea a motivat cererea precizând că nu i se poate imputa fostului asociat al debitoarei lipsa disponibilităților bănești ale societății în vederea achitării obligațiilor către stat atâta vreme cât nu au fost identificate fapte culpabile care să poată fi imputate contestatorului și care să demonstreze reaua-credință a acestuia în îndeplinirea obligațiilor de plată a impozitelor și a dobânzilor/penalităților aferente în cuantum total de 104.878 lei. Mai mult decât atât, nu se poate dovedi că fostul asociat are vreo vină în insolvabilitatea firmei, astfel încât acesta să fie tras la răspundere pentru prejudiciu.

Ce a spus ANAF

Pârâta a menționat că suma de 104.878 lei pentru recuperarea căreia s-a dispus atragerea răspunderii solidare a lui Constantin Beizadea, reprezintă: obligații fiscale neachitate la scadență, declarate de către debitoare pe propria răspundere precum și accesorii aferente acestora; obligații fiscale stabilite suplimentar de organul fiscal prin decizii de impunere din oficiu, precum și accesorii aferente acestora; amenzi aplicate de AJFP Constanța-compartimentul Registru Contribuabili. De asemenea pârâta a învederat că starea de insolvabilitate fiscală este dovedită prin simpla neachitare la scadență a obligațiilor fiscale, coroborată cu lipsa bunurilor care să poată acoperi creanța fiscală prin executare silită.

Instanța a dat câștig de cauză lui Constantin Beizadea

Instanța a reținut că răspunderea instituită prin dispozițiile art.25 alin. (2) C. pr. fisc. este o răspundere civilă delictuală pentru fapta proprie, o răspundere care are o natură subiectivă, asociatul/administratorul răspunzând doar pentru acțiunile proprii comise cu vinovăție în modalitatea intenției. Pentru aceste considerente, magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au admis cererea lui Constantin Beizadea și au anulat Decizia de angajare a răspunderii solidare. Sentința a fost comunicată pe 16 iunie 2021 și nu este definitivă, urmând a se judeca recursul.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa ai iphone 12 pro si sa nu platesti darile la ANAF asta inseamna sa fi mafiot
0
0
Clubul Goblin din Constanta trebuie desfintat acesti oameni nu sunt seriosi sunt niste escroci
2
0
Investigati va rog Constantin Beizadea a mai facut la fel cu o alta firma GOBLIN CLUB SRL in 2015, recuperati prejudicu urgent si sa faca parnaie
2
0
Cea mai mare vanzare de droguri intre toate cluburile, bate Fratelli bine de tot
4
0
Este o beizadea!
4
0
De cocalar
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108