REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

BELA Tănase NU VREA să-şi plătească DĂRILE la STAT?!

BELA Tănase NU VREA să-şi plătească DĂRILE la STAT?!

Replica API 29 martie 2021 | 14:36 7895

Problemele cu Primăria Constanța par să nu se mai termine pentru cunoscutul afacerist tulcean, Bela Tănase, reprezentantul societății Cambela Prod. În timp ce are nenumărate procese prin instanță, urmare a investiţiilor imobiliare derulate în diferite zone din Constanţa, afaceristul ori se face că “uită” ori nu vrea să-și plătească dările la stat.

Afaceristul tulcean, Bela Tănase, reprezentantul societății Cambela Prod nu se lasă. Deşi afacerile în imobiliare îi merg strună, Tănase este implicat în zeci de dosare de pe rolul instanțelor constănțene. Pe lângă acest fapt, afaceristul este dator la bugetul local. Serviciul Public de Impozite şi Taxe a demarat procedurile în vederea recuperării debitului, iar reprezentanţii Primăriei Constanţa ne-au confirmat că acesta are datorii, însă nu au dorit să precizeze cuantumul acestora.

A dat în judecată Primăria și Serviciul de Taxe și Impozite

Pe rolul Judecătoriei Constanța a fost deschis un dosar între părțile Sc Cambela Prod, în calitate de reclamant, și Municipiul Constanța prin Primar și Serviciul Public de Impozite și Taxe, în calitate de pârâți, ce avea ca obiect „obligația de a face”.

De pe rolul Judecătoriei Constanța, a fost declinată competența, iar dosarul a fost trimis dosarul la Tribunalul Tulcea, unde, ce să vezi, nici acolo nu a avut „viață lungă”, pentru că prima ședință s-a încheiat astfel: „Admite excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Tulcea. Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Judecătoriei Constanţa. Sesizează Curtea de Apel Constanţa – Secţia a-II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal pentru soluţionarea conflictului negativ de competenţă. Fără nicio cale de atac. Pronunţată azi, 08 februarie 2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, este notat în minuta judecătorească.

Curtea de Apel, dosar pentru conflict de competență

În data de 25 martie 2021, pe rolul Curții de Apel a fost înregistrat un dosar ce are ca materie contencios administrativ și fiscal, iar ca obiect conflict de competență. Următoarea ședință a fost deja programată pe data de 15 aprilie 2021.

Date despre Bela Tănase și Cambela Prod

SC Cambela Prod SRL este o firmă înființată în anul 2000, administrată de către Constantin Camburi și Bela Tănase. Revista Capital l-a inclus în top 300 milionari pentru anul 2017 şi pe Bela Tănase - locul 241, cu o avere estimată la 25-27 milioane de euro. Cambela Prod este unul dintre marii investitori care se ocupă cu imobiliare în Constanţa. În portofoliul firmei sunt blocuri în Mamaia, pe strada Caşin, în Faleză Nord, pe strada Biruinţei, în cartierul Coiciu.

Bela Tănase se ocupă cu agricultura, mai exact cu exportul de cereale pe ruta maritimă Constanța-Egipt. Acesta este asociat cu 50% la Cambela Construct SRL, alături de Camburi Constantin născut în 1966, tot în județul Tulcea, la Sarighiol de Deal, dar și la firma Highlife Properties, deținută 100% de Bela.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468