REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Billie Eilish şi Anya Taylor-Joy, printre noii membri ai AMPAS, instituţia care decernează premiile Oscar

Billie Eilish şi Anya Taylor-Joy, printre noii membri ai AMPAS, instituţia care decernează premiile Oscar

Replica API 1 iulie 2022 | 00:00 673

Academia de film americană (AMPAS) a publicat marţi o listă cu 397 de profesionişti din industria cinematografică pe care îi invită să facă parte din rândurile sale în cadrul celui mai recent demers întreprins de instituţia ce decernează premiile Oscar în vederea sporirii diversităţii membrilor săi, informează DPA.

Billie Eilish

Reprezentând 54 de ţări, lista de invitaţi include nume cunoscute din industria de divertisment, precum Ariana DeBose, Billie Eilish, Jamie Dornan şi Anya Taylor-Joy, dar şi numeroşi artişti, cineaşti, producători şi alţi profesionişti din industria filmului cu nume mai puţin sonore. Grupul include 71 de nominalizaţi la Oscar, printre care Jessie Buckley, una dintre protagonistele filmului ''The Lost Daughter'', şi Jesse Plemons, nominalizat pentru interpretarea din ''The Power of the Dog'', precum şi 15 premiaţi cu Oscar, printre care Troy Kotsur, recompensat pentru rolul secundar din pelicula ''CODA'', citează Agerpres.

Întrucât AMPAS îşi continuă demersul în vederea creşterii gradului de diversitate atât în rândul organizaţiei, cât şi în ansamblul industriei, 44% dintre membrii promoţiei de propuneri din 2022 se identifică drept femei, iar 37% aparţin unor comunităţi etnice şi rasiale subreprezentate. Jumătate dintre aceştia provin din alte ţări decât Statele Unite.

Anunţul vine într-un moment de răscruce pentru AMPAS, care va fi condusă de luna viitoare de Bill Kramer, directorul Muzeului Academiei, după ce acesta va prelua funcţia de la actualul director executiv, Dawn Hudson, care a condus instituţia timp de 11 ani transformatori şi pe alocuri tumultuoşi.

Anya Taylor-Joy

După ce în 2020 şi-a realizat obiectivul, stabilit în urma controversei #OscarsSoWhite, de dublare a numărului de femei şi de persoane de culoare din rândurile sale, organizaţia şi-a încetinit ritmul de extindere în ultimii ani. Anul acesta, numărul noilor membri invitaţi este aproape acelaşi ca anul trecut, când lista a cuprins 395 de profesionişti din industria cinematografică.

Deşi semnificativ mai amplă decât invitaţiile anuale din deceniile anterioare, limitate de obicei prin cote de aproximativ 100 de membri, promoţia din anul acesta numără mai puţin de jumătate din lista de invitaţi din 2020 - 819 -, care a fost încă şi mai redusă în comparaţie cu numărul record din 2018 - 928.

Anul trecut, Academia şi-a anunţat planul de a reveni la promoţii cu un număr limitat de noi membri pentru ''a permite o dezvoltare viitoare constantă şi a asigura infrastructura necesară, resursele de personal şi mediul pentru a-i sprijini pe toţi membrii Academiei''.

Incluzând membrii promoţiei 2022, 34% dintre membrii Academiei se identifică drept femei, iar 19% aparţin unor comunităţi etnice şi rasiale subreprezentate, procente comparabile cu etaloanele de anul trecut, potrivit AMPAS. Într-o analiză de referinţă publicată în 2012 de cotidianul Los Angeles Times, membrii cu dreptul de a vot ai câştigătorilor Oscarurilor erau, la acea vreme, 94% persoane caucaziene şi 77% bărbaţi.

Şapte ramuri ale AMPAS au invitat anul acesta mai multe femei decât bărbaţi, printre care directori de casting, designeri de costume, autori de film documentar, producători, specialişti în marketing şi relaţii cu publicul. În cazul a trei dintre ramuri, candidaţii provin în majoritate din comunităţi etnice şi rasiale subreprezentate, printre care film documentar, regizori şi actori - de departe cele mai ample ramuri ale AMPAS.

La categoria regizori, pe lista membrilor invitaţi se află Sian Heder, câştigătoarea unui Oscar pentru scenariu adaptat cu pelicula ''CODA'', recompensată anul acesta cu Oscarul pentru cel mai bun film, precum şi Reinaldo Marcus Green, regizorul peliculei ''King Richard'', nominalizată de asemenea la categoria ''cel mai bun film''. În secţiunea dedicată muzicii, printre invitaţi se numără cântăreaţa Billie Eilish şi fratele ei, Finneas O'Connell, care au câştigat Oscarul pentru cel mai bun cântec original graţie temei muzicale din ''No Time to Die'', cel mai recent film al francizei ''James Bond''.

Dacă toţi invitaţii acceptă nominalizarea, Academia de film americană va număra 10.665 de membri, dintre care 9.665 vor fi membri cu drept de vot.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108