REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
14.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

BIŞNIŢĂ pe internet cu SISTEME pentru COPIAT la BAC

BIŞNIŢĂ pe internet cu SISTEME pentru COPIAT la BAC

Replica API 7 iunie 2021 | 00:20 1534

Mai mulţi tineri inventivi din Constanţa au început să facă bişniţă cu sisteme pentru copiat la examene, profesionale chipurile, promiţând eficienţă şi rezultate maxime. Aşa se face că pe site-urile specializate în vânzări au tot apărut în ultima perioadă anunţuri prin care sunt scoase spre comercializare fie camere video, fie căşti care să-i ajute pe elevi să treacă cu brio testele. Coincidenţă sau nu, anunţurile au apărut chiar în perioada în care elevii se pregătesc pentru Examenul de Bacalaureat şi pentru Evaluarea Naţională.

Afacere cu echipamente pentru copiat

Cu doar o lună înainte de examenele naţionale, internetul a fost împânzit de anunţuri de vânzare a echipamentelor profesionale pentru copiat. Cei care vând aceste produse îi încurajează pe adolescenţi să cumpere cu încredere sistemele video sau audio, promiţându-le marea cu sarea. „Vând cameră video pentru copiat, profesională, în nasture. Preţ 2.500 de lei. Camera video trimite poze şi video cu subiectele la calitate înaltă, nu trebuie să mai ai telefon mobil cu tine în sala de examen, ajutorul tău de acasă poate controla camera”, este unul dintre anunţuri.

Dar nu este singurul: “vând sistem de copiat complet, camera, cască, cutie GSM. Sistemul răspunde automat la apel, captează paşii supraveghetorului”, precizează vânzătorul. Se pare că echipamentul se poate vinde şi separat, pentru cei care nu sunt dispuşi să scoată prea mulţi bani din buzunar. “Vând căşti pentru copiat. Nu se aud şi nu se văd în exterior. Preţul este de 400 de lei”, precizează vânzătorul. Afacerile par să fie destul de serioase şi bănoase întrucât preţurile echipamentelor sunt destul de mari, de la 400 la 2.500 de lei.

Când au loc examenele naţionale

Amintim că Evaluarea Naţională se desfăşoară în perioada 22-25 iunie. Pe 22 elevii vor susţine proba scrisă la Şimba şi literatura română, pe 24 iunie este proba scrisă la Matematică, iar pe 25 iunie proba scrisă la Limba şi literatura maternă. În ceea ce priveşte Examenul de Bacalaureat, elevii vor susţine pe 28 iunie proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 29 iunie proba obligatorie a profilului, pe 30 iunie va fi proba la alegere a profilului şi specializării, iar pe 1 iulie se va susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468