REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Blaga: Voi fi un preşedinte PDL care uneşte, nu dezbină. Nu mai candidez la altă Convenţie

Blaga: Voi fi un preşedinte PDL care uneşte, nu dezbină. Nu mai candidez la altă Convenţie

Replica API 1 martie 2013 | 00:00 269

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, după depunerea moţiunii sale, "România dreaptă - Politică lipsită de lozinci", cu care candidează pentru un nou mandat în fruntea PDL, că a fost şi va fi un preşedinte care uneşte şi nu dezbină, arătând că nu va mai candida la o altă convenţie a PDL. Vasile Blaga a precizat că nu va mai candida la o altă convenţie a PDL în afară de cea din 23 martie 2013 şi principalul obiectiv este acela de a crea noua echipă în PDL, care să preia conducerea partidului.

"Nu voi mai candida la o altă Convenţie a PDL şi principalul obiectiv este de a crea noua echipă care să vină să preia conducerea partidului, ca la ştafetă" , a spus Blaga.

Preşedintele PDL a spus că este susţinut de oameni cu multă experienţă, cum ar fi Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur, Mircea Hava, Dorin Florea, Radu F. Alexandru dar şi de oameni tineri cum ar fi Raluca Turcan, Andreea Paul, Traian Ungureanu.

El a precizat că moţiunea sa are semnăturile a 30 de şefi de organizaţii şi că urmează să înceapă prezentarea moţiunii sale în teritoriu. El a adăugat că oriunde se va duce recomandă ca şefii de organizaţii să-i lase pe membri să judece şi să decidă singuri viitorul partidului.

Blaga a precizat că Radu Berceanu a semnat moţiunea sa, în schimb Adriean Videanu nu va semna nicio moţiune.

"Adrian Videanu nu va semna nicio moţiune, am avut o discuţie cu domnia sa, eu nu am obligat pe nimeni să semneze", a spus Blaga, întrebat despre Adriean Videanu.

Liderul PDL a arătat că se angajează, candidând, faţă de partid, partenerii europeni şi faţă de societatea românească.

"Am fost şi voi fi un preşedinte care uneşte şi nu dezbină şi garantez că voi fi preşeditele unui PDL unit", a afirmat Blaga.

El a adăugat că-şi propune un PDL puternic, care să fie principala forţă de opoziţie, să câştige viitoarele alegeri să ajungă la guvernare, arătând că la alegerile prezidenţiale partidul să participe cu un candidat de dreapta cu şanse.

"Un partid puternic se bazează pe militanţi, pe organizaţii, de poziţia cărora trebuie să ţină seama. Un partid puternic se bazează pe fiecare membru al său, are curaj să aducă profesionişti. Un partid puternic înseamnă un partid care să numească doar din propriile rânduri oameni în funcţii. Să nu aducem de pe stradă şi apoi să ne lase a doua zi", a mai spus Blaga.

El a arătat că-şi propune ca în partid să se promoveze criteriul meritocraţiei, astfel încât "câştigarea galoanelor să se facă pas cu pas".

El a mai arătat trebuie respectat şi principiul "celor trei D": "discuţii, decizii, disciplină", astfel încât odată deciziile luate în partid să se fie respectate de toată lumea şi să nu mai vină nimeni apoi să vorbească împotriva partidului.

Blaga a mai spus că PDL sub conducerea sa va milita pentru deplina integrare în UE şi-şi va consolida poziţia prin reprezentanţii săi în Parlamentul european.

În privinţa societăţii româneşti, Vasile Blaga îşi propune ca obiectiv o viaţă mai bună pentru români. El a arătat că dreapta nu reprezintă un grup de teroreticieni care discută subtilităţi doctrinare, ci românii care muncesc, plătesc taxe şi impozite la stat, nu cer nimic gratis de la stat dar vor un stat care să-i reprezinte nu să-i împiedice.

El a spus că PDL va câştiga viitoarele alegeri dacă îi va aduce pe aceşti români la vot.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108