REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Bloc terorizat de şobolani! DILEMĂ: E problema primăriei sau a asociaţiei de proprietari?! VIDEO

Bloc terorizat de şobolani! DILEMĂ: E problema primăriei sau a asociaţiei de proprietari?! VIDEO

Replica API 14 august 2018 | 00:00 856

Se face haz de necaz, în Năvodari! Locuitorii unui bloc din oraşul Năvodari au surprins cum într-o zi senină de vară un şobolan şi-a făcut apariţia undeva în jurul blocului, intrând apoi în subsol printr-o gură de aerisiere. Imaginile au fost făcute publice de o locatară pe o reţea de socializare, pe grupul destinat locuitorilor oraşului Năvodari. Aceasta susţine că în curând vor intra şobolanii şi în apartamente. “O să ne intre şobolanii în casă, în zona P-uri”, a declarat aceasta la imaginile surprinse şi făcute publice.

Locuitorii din Năvodari expun în mediul online unele deficienţe pe care le deţine oraşul Năvodari, prin administraţia deficitară în cele mai multe cazuri. Vorbim acum despre apariţia unor şobolani de dimensiuni mari la subsolul unui bloc din oraş. Un video postat pe o pagină de socializare a creat atât indignare în rândul celor care l-au vizionat, cât şi amuzament, uitându-se parcă la un serial din renumitul desene “Tom şi Jerry”. “Şobolanul era mai mare decât pisica!”, a precizat amuzat de situaţie un locuitor al oraşului.

Cei mai mulţi dintre năvodăreni dau vina pe administraţia blocului care trebuie să ia atitudine atunci când sesizează astfel de situaţii. “Probabil aveți pretenția să vă deratizeze Primăria Năvodari subsolul! Dar sunteţi proprietari, iar blocul are 3 scări. Bănuiesc că aveți și un administrator. Vorbiţi cu el, strângeți bani de la fiecare si chemați o firmă de deratizare.

Noi așa am făcut la blocul nostru și avem un subsol curat bec pentru că ne place curățenia. Nu stăm să ne mănânce carcalacii sau șobolanii așteptând primăria”, a declarat o năvodăreancă. Ulterior, locatara blocului a sesizat administraţia blocului şi a încercat să rezolve problema. “Au fost luate toate măsurile, iar problema se va rezolva. Cred că Primaria, pe lângă ce facem noi, ar trebui să se ocupe şi ea”, a precizat locatara blocului care a făcut publice imaginile.

Potrivit secţiunii 11 din HCL privind Dezinsecţia, dezinfecţia şi deratizarea, plata operaţiunilor de dezinsecţie şi deratizare pentru tratamentele executate la obiectivele prevăzute în programul unitar de acţiune se face în baza documentelor de lucru confirmate de către: persoanele fizice, reprezentanţii persoanelor juridice sau reprezentanţii asociaţiilor de proprietari/locatari, pentru spaţiile comune închise ale clădirilor acestora; în cazul în care nu este posibilă prezenţa unui reprezentant al asociaţiei de proprietari documentul de lucru se confirmă de către reprezentantul autorităţii administraţiei publice locale.

De asemenea, conform HCL, contravaloarea tratamentelor executate în alte spaţii închise ale clădirilor persoanelor fizice sau juridice, ale clădirilor instituţiilor publice, altele decât cele din subordinea autorităţii administraţiei publice locale, precum şi orice alte tratamente suplimentare ori împotriva altor vectori şi agenţi patogeni faţă de cele/cei prevăzuţi în programul unitar de acţiune se facturează de operator în baza documentelor de lucru confirmate de beneficiari şi se suportă de către aceştia.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aduceti chinezi si scapati. Nu mai trebuie sa faceti curat.
0
0
Legea prevede dezinsectie si deratizare la 3 luni de catre asociatie propr
2
0
Da' ce sobolanii darama sediul primariei,cu proprietatile lor private fac ce doresc!
0
0
Daca e bloc de proprietari e treaba lor. Sa puna plase metalice la toate aerisirile din subsol si sa le dea otrava. Sunt niste pliculete divers colorate. E f buna. AAAAA, si sa isi faca curatenie in subsol si in jurul blocului
7
0
Pun pariu ca toata lumea arunca pe fereastra mancarea care-i prisoseste.La pisicute si la catelusi,bineinteles.
9
2
goniti sobolanii inapoi in parlament si camera deputatilor ca de acolo au venit.
10
4
Si apoi deratizati. Altfel ii primiti iarasi. Da,o sa va intre in apartamente.Cunosc situatia cand un vecin mai mult beat decat treaz in 24 de ore pe zi a luat singur decizia sa lase aerisirile la 2 scari de bloc fara site de sarma.Ptr o si mai buna aerisire,zicea el.Rezultatul?! A creat in subsolul a doua scari de bloc ascunzatoare ptr sobolani.Nicio pisica nu are curajul sa intre
5
0
pe langa faptul ca e filmat cu tarnacopul,va dati seama cat timp au unii oameni.astia sunt aia care traiesc 1000 de ani! doamnaaa care ai filmat ,tot navodariul e o ghena de gunoi si pute de nu poti tine nici geamul deschis, ce pretentii vrei sa ai?
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108