REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Boala gravă care provoacă amețeală și durere în piept

Boala gravă care provoacă amețeală și durere în piept

A.F. 20 martie 2024 | 00:00 142

Stările frecvente de amețeală, respirația dificilă și durerea în piept pot fi manifestările clinice ale unei boli grave, care, în lipsa tratamentului potrivit, duce la complicații. Stenoza aortică înseamnă îngustarea sau blocarea valvei aortice, una dintre valvele inimii, care permite sângelui să circule de la nivelul cordului în artera aortă și apoi spre restul corpului.

Boala grava care provoaca ameteala si durere in piept

Dacă nu este tratată corect și la timp, această afecțiune poate duce la aritmie, la insuficiență cardiacă și chiar la deces. Din fericire, stenoza aortică poate fi gestionată eficient, dacă pacientul se adresează unui centru medical specializat, unde are acces la toate procedurile moderne de tratament. În prezent, stenoza valvei aortice și alte tipuri de boli valvulare pot fi tratate sigur și eficace inclusiv prin proceduri minim invazive.

Implantarea transcateter a valvei aortice (TAVI) este o procedură modernă de cardiologie intervențională, care permite înlocuirea valvei afectate de stenoză cu o endoproteză artificială. Marele avantaj al acestei proceduri de cardiologie intervențională este faptul că se realizează prin cateterism, adică printr-o mică incizie la nivelul unui vas de sânge, prin care medicul introduce un tub subțire și flexibil, până la nivelul inimii. Aici, specialistul fixează proteza de valvă aortică, astfel încât sângele va reîncepe să circule normal la nivelul cordului.

Există mai multe tipuri de proteze valvulare, iar modelul potrivit va fi indicat de medic, în urma unei evaluări medicale complete a pacientului, pentru a obține cele mai bune rezultate pe termen lung. Acest tratament intervențional are numeroase avantaje pentru pacient, asigurând un risc redus de complicații, o durată scurtă de spitalizare și o recuperare rapidă.

În anumite situații, atunci când endoproteza nu poate fi montată prin abord endovascular, este necesară o incizie intercostală, pentru a permite acces la nivelul cordului. Această tehnică se numește abord transapical și trebuie să fie realizată de chirurgi cardiovasculari cu experiență, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108