REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Boala infecțioasă severă care a reapărut în România. „Avem deja al patrulea caz“

Boala infecțioasă severă care a reapărut în România. „Avem deja al patrulea caz“

Georgiana BOGLEA 1 aprilie 2024 | 00:00 732

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş", Simin Aysel Florescu, a declarat că s-a înregistrat deja al patrulea caz de febră tifoidă la spital.

Boala infectioasa severa care a reaparut in Romania. „Avem deja al patrulea caz“

Toţi pacienţii sunt români care nu s-au vaccinat, trei dintre aceştia reveniţi din călătorii efectuate în Congo.

„Febra tifoidă este o boală cu care nu ne-am mai întâlnit noi de foarte mult timp în România ca şi transmitere autohtonă, dar iată începem să ne întâlnim din ce în ce mai mult la călători români care vin din Africa. Avem deja al patrulea caz de febră tifoidă în spital care este achiziţionată de undeva... ultimul din Pakistan, parcă şi cele trei precedente din Congo. Toţi sunt români care au călătorit pe acolo şi care nu s-au vaccinat", a afirmat medicul la conferinţa "Vaccinarea, o şansă pentru sănătate şi viaţă", organizată de Academia de Ştiinţe Medicale.

Potrivit acesteia, există vaccin împotriva febrei tifoide.

Simin Aysel Florescu a spus că joi a fost diagnosticat şi un caz de tuse convulsivă la un copil.

„Bolile tropicale nu mai sunt doar la tropice. (...) În afară de cazurile de import, începem să ne confruntăm cu cazuri de boli tropicale cu transmitere în zone temperate. Scăderea ratei de acoperire vaccinală naţională ne poate pune în pericol şi pentru bolile tradiţional vaccinabile, cum ar fi poliomielita. Faptul că putem primi poliomielită de la vecinii noştri din Ucraina, dar şi de la refugiaţii şi migraţii din Africa sau din Asia, unde există rate în creştere de poliomielită din cauza scăderii acoperirii vaccinale. Dacă şi noi ne scădem acoperirea, o să avem şi noi. (...) Chiar ieri s-a diagnosticat un caz de tuse convulsivă la un copil de la noi", a susţinut medicul.

Potrivit acesteia, modificările climatice afectează bolile infecţioase.

„Vedem că 58% din bolile infecţioase sunt agravate de către aceste modificări climatice şi practic 10% din cele agravate sunt cele care nu se raportează în aceste sisteme obligatorii. Este posibil să avem de-a face cu nişte mici surse de epidemii viitoare", a arătat managerul, conform stirileprotv.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108