REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Boc şi-a prezentat moţiunea în faţa pedeliştilor constănţeni

Boc şi-a prezentat moţiunea în faţa pedeliştilor constănţeni

Replica API 21 aprilie 2011 | 00:00 142

Premierul Emil Boc a venit ieri la Constanţa însoţit de un alai de miniştri şi parlamentari, pentru a-şi prezenta moţiunea cu care va candida la un nou mandat de preşedinte al PDL. Preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a epatat mulţimea adunată la Teatrul Oleg Danovski să-l aştepte pe Boc, cu un taior roşu-portocaliu strident, demnitarei alăturându-i-se ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, ministrul de Interne Traian Igaş, liderul PDL Ion Oltean, secretarul de stat Marin Anton, parlamentarii Constanţei, primarii pedelişti de pe litoral şi mulţi sepepişti. Chiar foarte mulţi sepepişti, premierul Boc beneficiind de un corp de protecţie vizibil mai numeros decât până şi cel care asigură de regulă securitatea familiei prezidenţială.

În mod evident, primul ministru al României a devenit un obiectiv cu risc major pentru SPP, din moment ce, la o întâlnire cu colegii de partid, şi nu o adunare publică, au fost prezenţi cel puţin 20 de sepepişti numai dintre cei "la vedere" şi mai mult de 10 limuzine. Spre comparaţie, la alegerile liderului PDL Constanţa, Emil Boc a venit însoţit doar de dispozitivul uzual, de 4 oameni, şi cu doar două maşini. O astfel de armată dislocată numai pentru premier spune mai multe decât orice ştire a televiziunilor anti-putere depre cum este perceput Boc de populaţie, de unde şi măsurile care se impun a fi luate pentru securitatea sa, au constatat şi unii dintre pedeliştii prezenţi la întâlnire. În plus, Boc a stat mai bine de oră peste termenul anunţat, motiv pentru alţii de a constata că premierul are multe explicaţii de dat colegilor săi.

Presa, ba evacuată, ba primită în holul teatrului

Una peste alta, acelaşi aparat central care în grijă persoana lui Boc a decis să dea afară din incinta teatrului toţi ziariştii sosiţi la eveniment, scoţându-i, pur şi simplu, în parc, lucru care nu s-a întâmplat la vizita contracandidaţilor Vasile Blaga şi Theodor Paleologu. După o serie de negocieri "dure" între presa locală şi PR-ul premierului, jurnaliştii au fost lăsaţi să intre în holul clădirii. Despre discuţiile în sine, oamenii nu păreau la fel de entuziaşti ca după întâlnirea cu Blaga, de exemplu. Ba, unii au preferat din start o cafea şi un suc la terasa lipită de teatru, în locul speech-ului lui Boc. De exemplu, consilierul PDL Cristian Tănase, care s-a retras pe terasă imediat după ce Boc a intrat în sală şi a stat acolo până aproape de finalul şedinţei.

Directorul Portului Constanţa a rezemat zidurile teatrului

Printre cei veniţi odată cu Boc, a mirat oarecum prezenţa secretarului de stat de la Mediu Marin Anton, care, teoretic, nu are treabă nici în clin, nici în mânecă, cu organizaţia PDL Constanţa. Apoi, l-am remarcat la fel de intrigaţi pe directorul general al Portului Constanţa, Andrei Popa. Acesta a rezemat zidurile teatrului, departe de mulţimea demnitarilor, după care a intrat sfios în vorbă cu câte unul altul, până a ajuns în dreptul Ancăi Boagiu, şefa sa pe linie profesională. Reamintim că Popa nu este membru PDL.

Declaraţiile lui Boc

Iată însă şi o parte din declaraţiile preşedintelui PDL Emil Boc, prezent la Constanţa pentru a-şi prezenta moţiunea: "Bătălia politică se dă în afară, cu Uniunea Social-Liberală, acea alianţă care nu face altceva decât să încerce să compromită orice pas de reformă şi care se înverşunează pe zi ce trece în măsura în care semnele bune din economie încep să se confirme". Tot în cadrul Colegiului Director al PDL Constanţa, Boc a afirmat: "Moţiunea România dreaptă, România puternică este acea moţiune care îşi propune două lucruri fundamentale: modernizarea României şi ducerea acestei ţări pe creştere economică şi continuarea guvernării de către PDL alături de actualii parteneri de guvernare şi după 2012. (...) Mesajul este unul şi acelaşi: echipa PDL, echipa care a câştigat toate alegerile din 2004 încoace, echipă pe care am condus-o împreună cu colegii mei, va câştiga şi următoarele competiţii pentru că este puternică, unită, care are duşmani doar în afară. O echipă care se bate în afară cu adversarii, iar în interior suntem prieteni şi avem o competiţie fair-play, o competiţie fundamentată pe argumente şi idei, între noi există doar puncte de vedere care să avantajeze partidul".

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108