REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Bodycam-uri pentru polițiștii locali și plata amenzii cu cardul pe loc de către constănțeni

Bodycam-uri pentru polițiștii locali și plata amenzii cu cardul pe loc de către constănțeni

Replica API 30 mai 2018 | 02:03 509

Primarul Decebal Făgădău a anunțat că pe viitor dorește instalarea de bodycam-uri pe uniformele personalului de la Direcția Generală de Poliție Locală, pentru a le fi mai ușor îndeplinirea atribuțiilor pe teren. Mai precis, să nu mai fie nevoie de doi martori, atâta timp cât se înregistrează totul pe camera de luat vederi. Desigur, aceste tehnologii urmează a fi utilizate, în preponderență, pe mijloacele de transport în comun, după cum a punctat edilul.

Decebal Făgădău

Mai mult, dorește ca pe viitor să înzestreze Poliția Locală cu aparate moderne pentru a se putea plăti cu cardul amenda, chiar pe loc. De altfel, se dorește ca amenzile de până în 2.500 de lei să poată fi achitate la jumătate din suma lor în 24 de ore.

„Le dăm posibilitatea cetățenilor să achite cât mai repede și să închidă capitolul acesta. Pe noi ne interesează respectarea regulilor, nu are nimeni plan de amenzi, plan de acțiuni. Mă întristează când văd numărul mare de sancțiuni pentru că îmi arată cât de mic este gradul de conformare la regulă. În general, noi mergem pe regula bunului simț. Nu poți călători fără tichet pentru că nu este corect față de comunitate. Nu furi pe nimeni, te furi pe tine și furi orașul. Fă curat! Respectă-i pe ceilalți! Ai câine agresiv, pune-i lesă și botniță. Nu arunca semințe pe jos! Toate aceste reguli de buni simț sunt întărite de activitatea Poliției Locale.

Proiectul spune în felul următor: constatarea contravenților și aplicarea sancțiunilor se face direct de către agentul constatator. Constatarea contravenților se poate face și prin intermediul unor mijloace tehnice dedicate și omologate, consemnându-se aceasta în procesul verbal de constatare a contravenției. Cu alte cuvinte, Poliția Locală să fie înzestrată cu bodycam-uri. În cazurile prevăzute la alineatul 2, procesul verbal se poate încheia și în lipsa contravenientului, după stabilirea identității acestuia, conform legii, menționându-se aceasta în procesul verbal, fără a fi nevoie de confirmarea martorilor. Cum funcționează și pentru Poliția Națională...

Pentru amenzile contravenționale în cuantum de până la 2.500 de lei, contravenientul poate plăti pe loc jumătate din valoarea amenzii. Atunci când vom face controale pe viitor, mijloacele moderne să scutească acest drum și pentru contravenient, dar și pentru aparatul de specialitate al Primăriei. Să nu mai mergi la ghișeu, să faci dovada – să poată fi făcută asta pe loc, ba chiar să poți plăti cu cardul pentru că se lucrează la o procedură de compatibilizare a serviciului de poliție locală cu SPIT”, a spus Decebal Făgădău.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cum n-ai ma plan de amenzi bagatiai pula in mata ca in bugetul local ai capitol la venituriexact din asta
1
1
Prea multe structuri de forta,represiune ce capuseaza bugetul unei tari saracute.Numai militie si agenti de paza peste tot!
2
0
Cururule voastre putrezite carora le este frica sa amendeze tiganii!!
3
0
Sa ne iei teapa in gura ! Boule !
2
3
Ce ne place cand ne mirosi curul ! Evazionistule !
3
3
Sugeti pula militieni jegosi nespalati la cur la munca dihorilor, multa muie
3
3
Vrem camera audio-video in toate masinile de militie, care sa nu poata fi oprite; sa functioneze non-stop, si informatia sa fie stocata cel putin o luna. Poate astfel se diminueaza spaga ceruta. Fagadau, nataraule, tu din start dai vina pe cetateni, pui camere ca sa-i filmeze pe cetateni, in loc sa pui camere care sa filmeze abuzurile militiei. Fagadau, atat timp cat ai fost de la inceput mana dreapta a lui Mazare, ce pretentii sa avem de la tine ? Am auzit ca m-ai citit, si ca l-ai trimis pe Tit Brailoiu sa candideze in alt judet. Eu iti spun ca Brailoiu iti vrea scaunul.
4
1
Mai lasati ne cu prosti vostri locali
11
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108