REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Boeru îi consiliază pe ţăranii constănţeni pentru 75 de miliarde

Boeru îi consiliază pe ţăranii constănţeni pentru 75 de miliarde

Replica API 8 iunie 2011 | 00:00 405

Afaceristul care a intermediat împrumutul pentru Pavilionul Expoziţional,

Afaceristul care a intermediat împrumutul pentru Pavilionul Expoziţional,

Un consorţiu de firme, condus de către un om de afaceri care a derulat afaceri de zeci de milioane de euro din bani publici, îi va învăţa pe micii fermieri constănţeni cum să facă rost de fonduri europene. Ţăranii nu vor plăti nimic în schimbul serviciilor de consultanţă şi consiliere, dar Boeru va primi însă aproape 75 de miliarde de lei vechi de la stat pentru eforturile depuse. Vorbim despre Gheorghe Boeru, un afacerist specializat în proiecte derulate din bani publici, considerat un apropiat ba al PNL, ba al PSD, mai nou şi al PDL, în funcţie de interes, după cum stă bine oricărui businessman care se respectă. Boeru este cel care a intermediat împrumutul de 8,6 milioane de euro obţinut de către Consiliul Judeţean Constanţa de la Dexia Kommunalkredit Bank AG pentru realizarea Pavilionului Expoziţional.

Acelaşi Gheorghe Boeru a fost angajat de către Ministerul Mediului să presteze servicii de consultanţă şi pentru Consiliul Judeţean Cluj, în cadrul unui proiect ecologic în valoare de aproape 43 milioane de euro, a instruit, tot din bani publici, şomerii din judeţul Prahova, iar în Bucureşti a beneficiat, de-a lungul timpului, de mai multe contracte de consultanţă, evaluate la câteva zeci de miliarde de lei vechi, din partea fostului lider PDL şi primar al Capitalei, Adriean Videanu. Acesta a şi fost unul dintre motivele pentru care s-a spus că Boeru este un apropiat al lui Videanu, dar la fel de bine pot fi amintite relaţiile de afaceri cu Alexandru Bittner, unul din oamenii de casă ai fostului lider PSD Adrian Năstase. În fine, relaţiile lui Boeru par mai degrabă transpartinice, din moment ce, în acest moment, se ocupă şi de consultanţa pe domenii de infrastructură în Ministerul Transporturilor. Revenind la Constanţa, consorţiul condus de către Gheorghe Boeru este alcătuit din Romair Consulting SRL (firma deţinută de Boeru), SC RGIC Consultanţă SRL, RomActiv Business Consulting SRL, Blocul Naţional Sindical şi Asociaţia Comunelor din România (ACoR). Consorţiul a fost desemnat câştigător al procedurii de achiziţie pentru atribuirea contractului de Servicii de consiliere şi consultanţă acordate fermierilor care deţin ferme agricole de semi-subzistenţă în vederea întocmirii planurilor de afaceri şi a dosarului de aplicaţie pentru accesarea Măsurii 141 - "Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă". Autoritatea contractantă este Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Direcţia Generală de Dezvoltare Rurală - Autoritatea de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, împreună cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. În cadrul acestui proiect, peste 40.000 de persoane din toată ţara vor beneficia de consultanţă gratuită pentru realizarea dosarului cererii de finanţare în vederea accesării măsurii 141, măsură prin care se pot acorda 1.500 euro/an timp de 5 ani pentru dezvoltarea fermei lor de semi-subzistenţă. Pentru Regiunea Sud-Est, consorţiul condus de Gheorghe Boeru va consilia 7.320 de mici fermieri, din judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea şi Tulcea, potrivit unui contract atribuit pe 27.04.2011. Pentru serviciile sale, Boeru va încasa 7.446.488,63 lei, fără TVA.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108