REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Bogdan Bola: „Proiectul de buget de anul acesta prevede o scădere cu peste 50% a fondurilor către școlile speciale din județul nostru”

Bogdan Bola: „Proiectul de buget de anul acesta prevede o scădere cu peste 50% a fondurilor către școlile speciale din județul nostru”

Replica API 10 februarie 2018 | 00:15 409

Consilierul județean PNL, Bogdan Bola, este revoltat de faptul că nu există o explicație clară de ce școlile speciale din județul Constanța sunt aprig neglijate în proiecția bugetară pentru anul 2018. Bola compară și cum se face la noi defalcarea sumelor aferente diverselor capitole cu județe mari precum Iași sau Cluj.

„Mama mea a fost profesoară aproape toată viața ei la Școala Specială Nr.1 din Constanța. A lucrat mereu cu copii cu probleme, născuți sub zodia bolii, care au autism, sindromul Down sau alte afecțiuni psihice ori locomotorii, lucru care te afectează și te marchează în viața personală. Însă mereu s-a luptat pentru ca toți acești copii să aibă acces la educație și tratament medical specializat, în condiții cât mai aproape de normalitate.

Proiectul de buget de anul acesta prevede o scădere cu peste 50% a fondurilor către școlile speciale din județul nostru. Este foarte probabil ca această scădere să fie cauzată de faptul că salariile profesorilor din sistemul de învățământ special trec din grija Consiliului Județean Constanța în grija Inspectoratului Școlar Județean, însă nu știm nici până în acest moment care este cuantumul lor.

Întrebarea cea mai arzătoare pentru mine este însă alta: de ce din cei aproape 15 milioane de lei rămași în bugetul de cheltuieli al CJC, doar 3 milioane sunt bugetați direct către școlile speciale, iar restul de 12 milioane sunt trecuți la "alte cheltuieli"? De ce nu există o viziune generală privind anumite proiecte privind învățământul special în Constanța?

Studiind proiectele de buget ale altor două județe, Iași (conducere PSD) și Cluj (conducere PNL), comparabile cu al nostru ca număr de locuitori, am observat că sumele bugetate învățământului special sunt distribuite pe fiecare școală în parte și defalcate în funcție de lucrările/investițiile care se vor executa. Consider că pentru a fi eficienți și pentru a fi de un real ajutor acestor copii, care nu au nicio vină pentru situația în care se află, suntem datori să implementăm programe de incluziune a acestora și să le oferim cadrul necesar pentru a le alina boala și suferința.

Din acest motiv, am adresat aceste întrebări conducerii Consiliului Județean Constanța și la care sper să primesc un răspuns până în ziua votării bugetului”, a scris consilierul județean Bogdan Bola.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cu tacsu primesc salarii necuvenite de la ...n firme ca sa nu fie controlate de ITM Constanta.Asta este mafie in Roumania domnilor de la DNA!.
6
0
Putza Mica e din ce in ce mai implicat in treburile cetatii. Bravo!
4
2
Baiatul asta a vazut multe filme ! El crede ca matematica se mananca ! Stai jos Bolica !
6
0
Aveti declaratia de avere cat despre restu: va roade invidia postaci? Nu faceti fata? Slugile lui Nicu rosu
0
3
Nu mai bagati in seama exemplarul acesta. Va faceti de ras.
8
1
Un betiv ordinar....tnl ist
11
1
Parazitul asta de Bola din ce traieste ? Il rugam sa afiseze si el cand doreste situatia veniturilor sale !
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108