REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Bolivia: Poliţia cere armatei să intervină pentru a pune capăt violenţelor; armata, mobilizată împotriva "grupurilor de vandali"

Bolivia: Poliţia cere armatei să intervină pentru a pune capăt violenţelor; armata, mobilizată împotriva "grupurilor de vandali"

Replica API 13 noiembrie 2019 | 00:00 350

Şeful poliţiei din La Paz a cerut luni forţelor armate boliviene să intervină pentru a pune capăt violenţelor provocate în capitală de susţinătorii fostului preşedinte demisionar Evo Morales, relatează AFP şi Reuters.

"I-am cerut comandantului şef al forţelor armate, generalul Williams Kaliman, să intervină, pentru că poliţia boliviană este depăşită", a declarat şeful poliţiei din La Paz, colonelul José Barrenechea.

În cursul nopţii au avut loc violenţe în capitala La Paz, iar mici unităţi ale poliţiei au fost jefuite şi incendiate luni în mai multe oraşe.

În plus, capitala La Paz se pregăteşte pentru ciocniri violente cu mii de susţinători ai lui Evo Morales care au plecat spre oraş din localitatea vecină El Alto, un bastion al fostului lider socialist. Între timp, protestatarii opoziţiei au ridicat baricade şi s-au înarmat, pregătindu-se de confruntare.

Comandantul forţelor armate, Williams Kaliman, a declarat luni că a ordonat trupelor armatei să ia parte la operaţiuni comune cu poliţia împotriva "grupurilor de vandali", potrivit Reuters.

"Comandamentul militar a decis că operaţiuni comune vor fi desfăşurate împreună cu poliţia pentru a evita vărsarea de sânge şi doliul în familia boliviană", a anunţat William Kaliman într-o declaraţie televizată. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108